Šport > Nogomet
538 ogledov

Mlada Slovenca znova blestela

Miha Zajc Empoli Epa Miha Zajc
Mlada slovenska nogometaša sta znova navdušila.

Slovenski reprezentančni vezist Miha Zajc je kopico klubov, ki se zanimajo zanj, še enkrat opozoril nase. Nekdanji igralec Olimpije, Celja in Interblocka je blestel na dvoboju Serie B med Frosinonejem in Empolijem, za slednjega je prispeval dve asistenci. Empoli se bo zanesljivo vrnil med italijansko elito, saj ima pred drugouvrščeno Parmo zdaj že 13 točk naskoka, velik delež k uspehu kluba pa je prispeval Zajc, ki je v sezoni sodeloval pri 20 zadetkih, ko je vpisal gol ali asistenco.

Tokrat je prvo podajo pispeval na začetku drugega polčasa, ko so gostje izid izenačili na 1:1, z drugo, ko je razparal domačo obrambo, pa je poskrbel za vodstvo s 3:2. Med klubi, ki se zanimajo za Primorca so mediji v zadnjem času omenjali člana Serie A Fiorentino in Udinese, belgijski Club Brugge, nizozemski Vitesse in člana elitne angleške Premier League - londonski West Ham United. 

Na Otoku se sicer dokazuje še en mladi slovenski vezist. Še ne dvajsetletni Timi Max Elšnik je večji del sezone nastopal v dresu Swindon Towna v četrti angleški ligi, kot posojeni nogometaš Derby Countyja je zbral 26 nastopov, pri tem pa je zabil 5 zadetkov. Zdaj se je vrnil v ekipo do 23 let, Derby pa se je pomeril z velikim rivalom iz East Midlandsa Leicester Cityjem.

Elšnik je zablestel že na začetku tekme, ko je dosegel izjemen zadetek za goste. Derbyju je nato dobro kazalo do zaključnih minut, nato pa je v 82. minuti sledil rdeči karton za Louieja Sibleyja. Domači so številčno prednost znali izkoristiti, do konca tekme so se veselili zadetkov v 87., 90. in 93. minuti. V začetni enajsterici Derbyja je zaigral še en Slovenec - Sven Karić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.