Strokovnjak: "Rogliča bi moralo skrbeti"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolesarski strokovnjak dvomi v četrti zaporedni uspeh Primoža Rogliča.
Oglej si celoten članek

Trikratni zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič (Jumbo-Visma) ima z minuto zaostanka v skupni razvrstitvi še vedno lepe možnosti za četrto zaporedno slavje na Vuelti, vendar pa mu v boju za končno lovoriko veliko konkurenco predstavlja imetnik rdeče majice Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl Team).

22-letni Belgijec, ki se je na vrh skupne razvrstitve zavihtel z odlično predstavo na prvi gorski preizkušnji dirke, je v zadnjih kilometrih zaključnega vzpona pobegnil slovenskemu adutu in v primerjavi z njim pridobil minuto in 22 sekund.

Vuelta, 6. etapa Etapa Avstralcu, Roglič odpovedal ob napadu Evenepoela

Etapo so sicer zaznamovale skorajda zimske vremenske razmere, ki so še dodatno otežile delo kolesarjem, ter napad zmagovalca Avstralca Jayja Vina (Alpecin-Deceuninck), ki je presenetil tekmece in v begu v zadnjem vzponu zdržal do konca, čeprav ga je v zaključku že močno ogrožal Evenepoel.

Odločitev je padla dobrih šest kilometrov pred koncem etape. Do takrat je bil v ospredju v begu Ukrajinec Mark Padun, ki pa ga je Vine ujel in brez težav prehitel ter nato sam krenil v zadnje kilometre.

Foto: Epa Remco Evenepoel Za njim je bi najmočnejši Evenepoel. Sprva je bil v tej skupini tudi Roglič, a se ga je Belgijec na tem zadnjem vzponu otresel, z njim pa je ritem držal le še domačin Enric Mas. Ta dvojica je nazadnje skušala tudi loviti vodilnega Avstralca, vendar je bilo v močnem dežju, mrazu in celo ob kakšni snežinki to zelo zahtevno početje.

Ker je imel Vine pred začetkom etape velik zaostanek v skupnem seštevku, ni bil nevaren za skupno vodstvo, zato pa je bil v konkurenci za rdečo majico Belgijec ter jo z odlično predstavo nazadnje tudi dobil.

Roglič se je za Evenepoelom in Masom ustalil v prvi zasledovalni skupini, v njej so bili med drugimi še Simon Yates, Pavel Sivakov, Tao Hart Geoghegan in Joao Almeida, ter tako ni izgubil preveč v primerjavi z Evenepoelom. 

Sedma etapa ni prinesla sprememb v skupni razvrstitvi, tako da ima Evenepoel pred osmo preizkušnjo 21 sekund naskoka pred Rudyjem Molardom (Groupama–FDJ), tretji Enric Mas (Movistar Team) zaostaja 28 sekund, četrti Roglič pa minuto in sekundo. 

"Roglič bi moral biti zaskrbljen zaradi Remca. Če samo pogledamo prvo gorsko etapo letošnje dirke in se spomnimo, kako je Remco obračunal s tekmeci in jih pustil za seboj ... če je bilo njegovo pospeševanje pravi pokazatelj njegovih zmožnosti, potem menim, da Rogliča mora skrbeti," je ocenil strokovni komentator in nekdanji britanski prvak v cestnem kolesarstvu Adam Blythe.

O nadaljnjem poteku spopada dveh glavnih favoritov  je spregovoril še en nekdanji kolesar Dan Lloyd. "Roglič nam je znova pokazal, kako velik šampion je. Številni kolesarji bi ob nekoliko slabši predstavi sklonili glavo in izgubili ogromno časa v primerjavi s konkurenco. Roglič je z veseljem garal v ospredju. 'Čeprav imam slab dan, bom poskušal omejiti izgubo v primerjavi z Evenepoelom in Masom'. To mu je tudi dokaj dobro uspelo. Dirka še zdaleč ni izgubljena zanj. Je pa res, da je Evenepoel zelo močan v vožnji na čas, zato bo moral Roglič, če želi osvojiti dirko, upati, da se Evenepoel zlomi, kar se lahko zgodi, ali pa ga bo moral napasti, kar bo super za nas," je ocenil upokojeni Britanec.

Velik preizkus Današnja zahtevna etapa bi lahko premešala karte pri vrhu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.