Zastal dih! Štuhčeva prebila tri plasti in obležala v mreži

Foto: Epa ilka štuhec
Dvakratna svetovna prvakinja se je z odstopom oddaljila od boja za mali kristalni globus.
Oglej si celoten članek

Tekmo svetovnega pokala v Crans Montani je odprla slovenska šampionka Ilka Štuhec. Aktualna svetovna prvakinja je po tehnično zelo zahtevni progi drvela novemu vrhunskemu rezultatu naproti, nato pa v preveliki želji storila napako in odstopila.

V enem izmed skokov jo je odneslo predaleč, pri tem jo je potegnilo k tlom in padla je na hrbet. Odneslo jo je v zaščitno ogrado, kjer je prebila tri plasti in nepremično obležala. Na pomoč so ji takoj priskočil delavci ob stezi in jo po nekaj minutah rešili iz mreže.

Režiser prenosa je ob tem našel zaskrbljeno Darjo Črnko, ki je le nemočno spremljala dogajanje. Vrvež med gledalci je potihnil. Po krajši prekinitvi se je na veselje vseh prisotnih Mariborčanka pobrala in se v bolečinah odpeljala proti ciljni areni. Tam je pomahala navijačem, ki so jo nagradili z bučnim aplavzom.

Slab obet Štuhčeva v bolnišnici

Nastopiti bi morala tudi Maruša Ferk, ki je tekmo nameravala izkoristiti za trening pred nedeljsko kombinacijo, a se je nastopu odpovedala.

Zavora ne popusti Štuhčeva se še vedno išče

Zmagala je Italijanka Sofia Goggia pred Švicarko Joano Haehlen (+0,49) in Avstrijko Nicole Schmidhofer (+0,52). Goggia je slavila šestič v karieri in drugič v letošnji sezoni.

Schmidhoferjeva je v troboju Avstrijk premagala rojakinji Stephanie Venier (6. mesto) in Ramono Siebenhofer (23. mesto), ki ji ob negotovi prihodnosti Štuhčeve predstavljata največjo konkurenco v boju za smukaški globus.

Vodilna Avstrijka ima zdaj na računu 424 točk oziroma 70 točk več od drugouvrščene Siebenhoferjeve. Štuhčeva je s 343 točkami ostala na tretjem mestu, od prvega jo loči 81 točk. Venierjeva ima po današnji tekmi samo še osem točk manj od Slovenke. Do konca sezone bosta na sporedu še dva smuka.

Napet boj Štuhčeva po smukaškem zlatu osredotočena na nov cilj

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Foto: Epa ilka štuhec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:46 24. Februar 2019.

    Ne glede da je to njena krivda,bo verjetno moral nekdo umreti, da bodo nehali trenerji postavljati na progi 2-3 take …

  • 08:30 24. Februar 2019.

    Prebila tri plasti česa. Drži se Ilka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.