Štuhčeva: "Ne vem točno, kaj sem zašuštrala"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljša slovenska smukačica je potegnila črto pod prvi nastop v tekmovalnem obdobju 2022/2023.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je novo sezono svetovnega pokala odprla z nastopom na smukaški tekmi v Lake Louisu. Mariborčanka, ki je dobro formo kazala že na treningih, je osvojila peto mesto (+0,42).

Zmage se je veselila Italijanka Sofia Goggia, ki je za štiri stotinke ugnala Švicarko Corinne Suter. Na stopničke se je povzpela še Avstrijka Cornelia Hütter (+0,06), tik pred Štuhčevo pa je tekmo končala še ena Avstrijka Mirjam Puchner (+0,35). 

Smuk Ilka Štuhec odlično odprla sezono

Tekmo so zaznamovale izredno nizke temperature in majhne razlike pri vrhu, saj so kar tri tekmovalke progo presmučale v razmaku šestih stotink.

Štuhčeva je za zmagovalko zaostala 42 stotink, največ časa pa je izgubila v zgornjem delu med prvim in drugim vmesnim časom. V nadaljevanju je odpeljala dva vrhunska sektorja, a se na koncu ni uspela vmešati v boj za zmagovalni oder.

Po tehhnično zahtevnem srednjem delu proge je v spodnjega pripeljala z najvišjo hitrostjo med vsemi tekmovalkami, a je nato storila še eno manjšo napako.

Kljub temu je dokazala, da je še vedno del smukaške elite, kar je lep obet za nadaljevanje sezone. 

"Delno sem prenesla dobro vožnjo s treningov na tekmo. Ne vem točno, kaj sem zgoraj 'zašuštrala', bila sem dokaj izven linije, ki sem si jo zadala. Z rezultatom sem zadovoljna, vem pa, da bomo na video analizi našli kakšno stvar, ki se jo da narediti bolje. Proga je res v odličnem stanju, sicer je ledena in nemirna, a se resnično da napadati in verjamem, da bo v soboto še bolje," je dejala petouvrščena Slovenka. 

Oglasil se je Grozljivka pri 115 km/h: nezavesten drsel po pobočju Fis Konec dolge tradicije v belem cirkusu: "To je bil zadnji žebelj v krsto"
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:44 3. December 2022.

    Dajte mir s to mamino Ilko. Njen čas je, že davno minil..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.