Šport > Zimski športi
1149 ogledov

Štuhčeva: "Ne vem točno, kaj sem zašuštrala"

Ilka Štuhec Profimedia
Najboljša slovenska smukačica je potegnila črto pod prvi nastop v tekmovalnem obdobju 2022/2023.

Ilka Štuhec je novo sezono svetovnega pokala odprla z nastopom na smukaški tekmi v Lake Louisu. Mariborčanka, ki je dobro formo kazala že na treningih, je osvojila peto mesto (+0,42).

Zmage se je veselila Italijanka Sofia Goggia, ki je za štiri stotinke ugnala Švicarko Corinne Suter. Na stopničke se je povzpela še Avstrijka Cornelia Hütter (+0,06), tik pred Štuhčevo pa je tekmo končala še ena Avstrijka Mirjam Puchner (+0,35). 

Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka Štuhec odlično odprla sezono

Tekmo so zaznamovale izredno nizke temperature in majhne razlike pri vrhu, saj so kar tri tekmovalke progo presmučale v razmaku šestih stotink.

Štuhčeva je za zmagovalko zaostala 42 stotink, največ časa pa je izgubila v zgornjem delu med prvim in drugim vmesnim časom. V nadaljevanju je odpeljala dva vrhunska sektorja, a se na koncu ni uspela vmešati v boj za zmagovalni oder.

Po tehhnično zahtevnem srednjem delu proge je v spodnjega pripeljala z najvišjo hitrostjo med vsemi tekmovalkami, a je nato storila še eno manjšo napako.

Kljub temu je dokazala, da je še vedno del smukaške elite, kar je lep obet za nadaljevanje sezone. 

"Delno sem prenesla dobro vožnjo s treningov na tekmo. Ne vem točno, kaj sem zgoraj 'zašuštrala', bila sem dokaj izven linije, ki sem si jo zadala. Z rezultatom sem zadovoljna, vem pa, da bomo na video analizi našli kakšno stvar, ki se jo da narediti bolje. Proga je res v odličnem stanju, sicer je ledena in nemirna, a se resnično da napadati in verjamem, da bo v soboto še bolje," je dejala petouvrščena Slovenka. 

Oglasil se je Šport Grozljivka pri 115 km/h: nezavesten drsel po pobočju Martin Čater Lake Louise Fis Šport Konec dolge tradicije v belem cirkusu: "To je bil zadnji žebelj v krsto"
 
Komentarjev 1
  • Ender3 13:44 03.december 2022.

    Dajte mir s to mamino Ilko. Njen čas je, že davno minil..