Šport > Zimski športi
9076 ogledov

Ilka Štuhec potrdila odlično formo z vrhunsko vožnjo

Ilka Štuhec Profimedia
Ilka Štuhec je bila zelo hitra na prvem uradnem treningu.

Ilka Štuhec je bila zelo hitra na preizkusu smukaške proge pred uvodnim ženskim smukom v Lake Louisu v Kanadi. Slovenska alpska smučarka je na prvem uradnem treningu smuka zaostala zgolj za Avstrijsko Nino Ortlieb (1:50,27), ki je s startno številko 24 sicer vpisala najboljši čas, a ni pravilno prevozila enih vratc.

Mikaela Shiffrin Vodilna v seštevku Šport Smučarska kraljica izpušča naslednje tri tekme, to je razlog

Mariborčanka, na startu je nosila številko 21, je v cilj prišla v času olimpijske prvakinje Švicarke Corinne Suter (1:51,21), njun zaostanek za avstrijsko tekmovalko je znašal 94 stotink sekunde.

Po odpadlih moških in ženskih smukih pod Matterhornom, v Zermattu oziroma Cervinii, bo prvi decembrski konec tedna tradicionalno v znamenju uvodnih preizkušenj v hitrih disciplinah za alpske smučarke v Severni Ameriki, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu dva smuka in superveleslalom.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja iz Slovenije se v novo sezono podaja na drugem mestu večne lestvice slovenskih smučark in smučarjev po številu zmag v svetovnem pokalu. Letos bo iskala pot do desete zmage na tekmah svetovnega pokala. Slovenska smukaška šampionka je v Lake Louisu v preteklosti na začetku sezone 2015/16 kot prva Slovenka na tem prizorišču zmagala na dveh smukih, peta pa je bila v superveleslalomu.

To je bil tudi njen prvi veliki met v svetovnem pokalu. Največ, kar 18 zmag, je v Lake Louisu v času svoje kariere osvojila Američanka Lindsey Vonn. Štuhec je s petimi smukaškimi zmagami najuspešnejša Slovenka v svetovnem pokalu, na štirih smukih, leta 2014 tudi v Lake Louisu, je zmagala Tina Maze, ki je sicer zbrala skupaj 26 zmag.

Ester Ledecka Uradno Šport Trikratna olimpijska prvakinja letos ne bo več tekmovala

Lani je na vseh treh preizkušnjah v Lake Louisu slavila Italijanka Sofia Goggia, ki je prvi trening končala na repu dvajseterice.

Moška karavana pa je ta čas v Beaver Creeku, kjer bodo prvi smukaški trening skušali izpeljati danes. V ZDA so tudi trije Slovenci, Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Komentarjev 2
  • Ender3 12:42 30.november 2022.

    Ja pa jade, če je formo ocenjevala mama !