Šport > Zimski športi
3611 ogledov

Štuhčeva potrdila, da lahko zmeša štrene pri vrhu

Ilka Štuhec Profimedia
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec bo drevi nastopila na prvi tekmi nove sezone.

V kanadskem Lake Louisu se bo z današnjim smukom začela sezona v hitrih disciplinah alpskega smučanja za ženske. Tako bo prvič na belih strminah v tekmovalnem obdobju 2022/23 nastopila tudi Slovenka Ilka Štuhec.

Dvaintridesetletna Mariborčanka je na dosedanjih treningih v Kanadi prikazala zelo dobre vožnje in jih končala z drugim, devetim ter tretjim časom, ob tem pa je že ob prihodu v Kanado v izjavah za svojo spletno stran dejala, da nestrpno pričakuje prve tekme po pripravljalnem obdobju, ki je minilo brez večjih preglavic.

Mikaela Shiffrin Vodilna v seštevku Šport Smučarska kraljica izpušča naslednje tri tekme, to je razlog Ester Ledecka Uradno Šport Trikratna olimpijska prvakinja letos ne bo več tekmovala

Z novimi smučmi avstrijskega proizvajalca Kästle je pripravljena, da zopet napade najvišja mesta v svetovnem pokalu. Najprej na smuku, ki bo danes na sporedu ob 20. uri. Dan kasneje se bo začel ob 20.30, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalomom, in sicer ob 19. uri.

Štuhčeva je na zadnjem treningu smuka pred uradno preizkušnjo v Lake Louisu zabeležila odličen tretji čas, kar je sijajen obet za tekmo. Za najhitrejšo Avstrijko Nino Ortlieb je zaostala 58 stotink, drugo mesto je osvojila Švicarka Corinne Suter (+0,33).

Martin Čater Lake Louise Fis Šport Konec dolge tradicije v belem cirkusu: "To je bil zadnji žebelj v krsto"
Komentarjev 1
  • Ender3 15:06 02.december 2022.

    Ilka, ilka nikoli več ne bo kot je, nekoč bilo..To ve tudi mama. Treba bo, kaj drugega početi !