Štuhčeva v neprepoznavni opravi, tudi tokrat odlična

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V kanadskem Lake Louisu se je nove zmage veselila Italijanka Sofia Goggia, Ilka Štuhec tudi tokrat peta.
Oglej si celoten članek

V kanadskem Lake Louisu so se temperature spustile tudi krepko pod –10 stopinj Celzija, tako da se je 32-letna Ilka Štuhec odločila, da se tudi tokrat, tako kot na petkovem smuku, na progo poda s "posebno opravo" oz. posebno zaščito za obraz. Ta ji ni pretirano nagajala in simpatična Mariborčanka, ki se je v novo sezono podala z novo ekipo in novo opremo, je tako kot v petek vpisala peto mesto. Za zmagovalko, Italijanko Sofio Goggio, je zaostala za slabo sekundo (+ 0, 96 s). V cilj je sicer prišla kot četrta, toda s startno številko 26 jo je ugnala še Nina Ortlieb, ki je "vzela" drugo mesto (+ 0,34 s). 

Sijajen uvod Štuhčeva: "Ne vem točno, kaj sem zašuštrala" Smuk Ilka Štuhec odlično odprla sezono

Tretje mesto je tokrat vpisala Švicarka Corinne Suter (+ 0,37 s), ki je na odru za zmagovalke stala že v petek (drugo mesto), brez odra za zmagovalke pa je na četrtem mestu ostala njena rojakinja Joana Hählen (+ 0,59 s). Slovenska šampionka Ilka Štuhec si je peto mesto delila z Avstrijko Mirjam Puchner.

Izidi, sobotni smuk v Lake Louisu:
1. Sofia Goggia (Ita) 1:28,96
2. Nina Ortlieb (Avt) + 0,34
3. Corinne Suter (Švi) + 0,37
4. Joana Hählen (Švi) + 0,59
5. Ilka Štuhec (Slo) + 0,96
5. Mirjam Puchner (Avt) + 0,96

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.