Šport > Zimski športi
5708 ogledov

Štuhčeva v neprepoznavni opravi, tudi tokrat odlična

Ilka Štuhec Profimedia
V kanadskem Lake Louisu se je nove zmage veselila Italijanka Sofia Goggia, Ilka Štuhec tudi tokrat peta.

V kanadskem Lake Louisu so se temperature spustile tudi krepko pod –10 stopinj Celzija, tako da se je 32-letna Ilka Štuhec odločila, da se tudi tokrat, tako kot na petkovem smuku, na progo poda s "posebno opravo" oz. posebno zaščito za obraz. Ta ji ni pretirano nagajala in simpatična Mariborčanka, ki se je v novo sezono podala z novo ekipo in novo opremo, je tako kot v petek vpisala peto mesto. Za zmagovalko, Italijanko Sofio Goggio, je zaostala za slabo sekundo (+ 0, 96 s). V cilj je sicer prišla kot četrta, toda s startno številko 26 jo je ugnala še Nina Ortlieb, ki je "vzela" drugo mesto (+ 0,34 s). 

Ilka Štuhec Sijajen uvod Šport Štuhčeva: "Ne vem točno, kaj sem zašuštrala" Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka Štuhec odlično odprla sezono

Tretje mesto je tokrat vpisala Švicarka Corinne Suter (+ 0,37 s), ki je na odru za zmagovalke stala že v petek (drugo mesto), brez odra za zmagovalke pa je na četrtem mestu ostala njena rojakinja Joana Hählen (+ 0,59 s). Slovenska šampionka Ilka Štuhec si je peto mesto delila z Avstrijko Mirjam Puchner.

Izidi, sobotni smuk v Lake Louisu:
1. Sofia Goggia (Ita) 1:28,96
2. Nina Ortlieb (Avt) + 0,34
3. Corinne Suter (Švi) + 0,37
4. Joana Hählen (Švi) + 0,59
5. Ilka Štuhec (Slo) + 0,96
5. Mirjam Puchner (Avt) + 0,96

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.