Štuhčevi nikakor ni dolgčas

Foto: Epa ilka štuhec
Najboljša slovenska smučarka nadaljuje z rehabilitacijo po operaciji kolena.
Oglej si celoten članek

Najboljša smukačica pretekle zime je iz dneva v dan bližje vrnitvi na bele strmine. Ilka Štuhec je dobrima dvema tednoma prestala operacija levega kolena, od takrat pa vso svojo energijo usmerja v rehabilitacijo, da bi se lahko čim hitreje vrnila v karavano belega cirkusa. Danes je na vrsti 'veslanje'.

Štuhčeva je imela v svoji karieri kar nekaj težav s poškodbami. Operacija kolena je bila že njena šesta. Po oceni kirurga Niklausa Freidericha bo "počivala" - če se garanju v telovadnici lahko reče počitek - približno šest mesecev, čez devet pa naj bi bila znova konkurenčna najboljšim na svetu.

Gladiatorka Štuhčeva pet dni po operaciji že v pogonu

"Rehabilitacija po operaciji bo dolgotrajna, saj je bilo treba nogo odpreti. A če je dobro narejeno, je nova vez močnejša. Po navadi so v prvih mesecih prisotne bolečine; noga je skoraj poldrugo leto gluha, saj se morajo proprioceptorji ponovno sestaviti," je za Večer nedavno pojasnila mama slovenske šampionke Darja Črnko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.