Šport > Zimski športi
1087 ogledov

Štuhčevi nikakor ni dolgčas

ilka štuhec Epa
Najboljša slovenska smučarka nadaljuje z rehabilitacijo po operaciji kolena.

Najboljša smukačica pretekle zime je iz dneva v dan bližje vrnitvi na bele strmine. Ilka Štuhec je dobrima dvema tednoma prestala operacija levega kolena, od takrat pa vso svojo energijo usmerja v rehabilitacijo, da bi se lahko čim hitreje vrnila v karavano belega cirkusa. Danes je na vrsti 'veslanje'.

Štuhčeva je imela v svoji karieri kar nekaj težav s poškodbami. Operacija kolena je bila že njena šesta. Po oceni kirurga Niklausa Freidericha bo "počivala" - če se garanju v telovadnici lahko reče počitek - približno šest mesecev, čez devet pa naj bi bila znova konkurenčna najboljšim na svetu.

ilka štuhec Gladiatorka Šport Štuhčeva pet dni po operaciji že v pogonu

"Rehabilitacija po operaciji bo dolgotrajna, saj je bilo treba nogo odpreti. A če je dobro narejeno, je nova vez močnejša. Po navadi so v prvih mesecih prisotne bolečine; noga je skoraj poldrugo leto gluha, saj se morajo proprioceptorji ponovno sestaviti," je za Večer nedavno pojasnila mama slovenske šampionke Darja Črnko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice