Rogličeva ekipa zahteva milijon evrov odškodnine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolesarski ekipi Jumbo-Visma in Bora-Hansgrohe sta se zapletli v spor glede prestopa obetavnega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa.
Oglej si celoten članek

Jumbo-Visma, nekdanja ekipa Primoža Rogliča, in Bora-Hansgrohe, za katero bo omenjeni slovenski kolesar tekmoval v prihodnjih letih, še vedno nista našli skupnega jezika glede usode mladega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa (20).

Poročali smo, da naj bi Uijtdebroeks zapustil Boro-Hansgrohe on se pridružil Jumbo-Vismi, ki je njegov prestop tudi uradno potrdila. Kmalu zatem so se oglasili iz nemške ekipe in odločno zatrdill, da Uijtdebroeks ostaja njihov član, saj ga pogodba na Boro-Hansgrohe veže vse do konca leta 2024.

Foto: Profimedia Primož Roglič Ob tem velja omeniti, da sta moštvi pred samo nekaj meseci sklenili odmeven posel s prestopom Primoža Rogliča, trikratnega zmagovalca dirke po Španiji in aktualnega zmagovalca Gira. Kisovčan se je za menjavo klubskih barv odločil pred iztekom pogodbe z Jumbo-Vismo, zaradi česar je bil njegov nekdanji delodajalec upravičen do denarne odškodnine. Ta je znašala tri milijone evrov. Po poročanju WielerFlitsa se je Roglič sam dogovoril za prestop z generalnim direktorjem Jumbo-Visme Richardom Pluggejem, zato Bori-Hansgroge trimilijonske odškodnine ni bilo potrebno plačati iz lastnega žepa. 

Uijtdebroeks se je bržkone nadejal podobnega scenarija, a so se stvari hitro zapletle. Kot smo že omenili, je Bora-Hansgrohe prestop mladega kolesarja zanikala zgolj 88 minut po objavi Jumbo-Visme. Ker je za izvedbo prestopa potrebno soglasje vseh vpletenih strani, usoda 20-letnika za zdaj visi v zraku.

Po zagotovilih menedžerske agencije AEJ Allsports je Uijtdebroeks že 1. decembra prekinil pogodbo z Boro-Hansgrohe o tem obvestil tudi Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci). Šef Soudal-Quick Stepa Patrick Lefevere je sicer na omrežju X hitro opozoril, da takšne enostranske odločitve niso v skladu s pravili krovne kolesarske zveze.

Jumbo-Visma je v zameno za Uijtdebroeksa pripravljena plačati nadomestilo v višini kolesarjeve letne plače, vendar pa so to razmeroma velikodušno ponudbo v nemškem taboru zavrnili. 

Po navedbah WielerFlitsa naj bi Bora zahtevala kar milijon evrov odškodnine, kar je približno desetkratnik Uijtdebroeksove plače.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.