Super El Clásico v puščavi odločen po podaljšku

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V savdskem Riadu je bil odigran prvi polfinale španskega superpokala.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je na Stadionu kralja Fahda po podaljšku premagal Barcelono (3:2) in se uvrstil v finale. Tekmeca bo dobil po četrtkovem obračunu med bilbajskim Athleticom in madridskim Atléticom. Finale bo v nedeljo, 16. januarja, ob 19.30.

Riad je gostil 248. uradni medsebojni obračun srditih rivalov. Prvič se je sloviti kastiljsko-katalonski dvoboj igral izven Španije. Skupno ima Madrid 100 zmag, Barça 96, 52 tekem se je končalo z neodločenim izidom.

Superpokal Samir Handanović do lovorike v 120. minuti!

V razgibanem in priložnosti polnem Clásicu v prestolnici Savdske Arabije so gledalci lahko videli odprto in zanimivo srečanje. Bolje ga je odprl Madrid, ta je po napaki kapetana Barçe Sergia Busquetsa v 25. minuti povedel, v dvoboju ena na ena z vratarjem je zbranost ohranil Vinícius Júnior. "Beli balet" je bil v prvem delu podjetnejši, toda Katalonci so po slabi reakciji Éderja Militãa  izenačili, tik pred polčasom je zabil Luuk de Jong.

V drugem delu je Barcelona nanizala več obetavnih akcij in strelov, v 72. minuti pa se je po iznajdljivem zaključku Karima Benzemaja spet znašla v zaostanku. V 83. minuti je rekovalescent Ansu Fati z glavo lepo spravil žogo mimo Thibauta Courtoisa in še drugič poravnal izid.

Odločilni trenutek se je zgodil v 98. minuti, ko je hiter protinapad Madrida po podaji Rodryga prisebno zaključil Federico Valverde. Do konca je bilo moč videti še nekaj priložnosti, predvsem Real je pretil v protinapadih, toda mreži se nista več zatresli.

Real Madrid je Barcelono premagal petič zapored.

Supercopa de España, polfinale:

Barcelona - Real Madrid 2:3* (2:2, 1:1)
L. de Jong 41., Fati 83.; Vinícius Júnior 25., Benzema 72., Valverde 98.

ČETRTEK:
Atlético Madrid - Athletic Bilbao

* - po podaljšku
** - po streljanju enajstmetrovk

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.