Tako se je na šokanten razplet odzvala Štuhčeva

Foto: Epa štuhec ledecka
Oglej si celoten članek

"Nobena tekma ni končana, dokler v cilj ne pride Ester Ledecka," je ob startu dvakratne olimpijske prvakinje Ester Ledecke (#26) bolj v šali kot zares pripomnil komentator televizijskega prenosa na Eurosporta.

Izkazalo se je, da je imel še kako prav, saj je Čehinja na skrajšani progi s precej okrnjeno vidljivostjo smučala neustrašno in z najhitrejšim časom poskrbela za prvovrstno senzacijo na uvodnem smuku nove sezone.

Smuk Štuhčeva začela zelo hitro, nato previdno

V cilju je za 35 stotink ugnala tedaj vodilno Švicako Corinne Suter, kar je zadostovalo za njeno prvo zmago v svetovnem pokalu.

Pred tem Ledecka, ki ji je v cilju med prvimi čestitala Ilka Štuhec, na smuku še nikoli ni bila boljša kot sedma.

Foto: Epa ilka štuhec ledecka Čehinja je karavano belega cirkusa šokirala že na lanskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, kjer je osvojila zlati medalji v dveh različnih disciplinah.

Najprej je na tekmi alpskega smučanja pokorila konkurenco v superveleslalomu, temu pa je kasneje dodala še zlato na deskarski tekmi v paralelnem veleslalomu.

V petek je v Lake Louisu znova slavila s startno številko 26, prav to številko je namreč nosila tudi ob zmagi na olimpijskem superveleslalomu.

Ledecka je že na treningih v Kanadi kazala dobro formo, na zadnjem pred tekmo je dosegla peti čas, vendar nihče ni pričakoval, da bi lahko na tekmi presenetila najboljše smukačice na svetu.

V cilju je bilo že vse pripravljeno na zmago 25-letne Suterjeve, njeno krstno v svetovnem pokalu, a bo morala nanjo še malce počakati. Švicarka je na koncu vpisala drugo mesto, kar so njene tretje stopničke na elitni ravni tekmovanja.

Mislila, da gre za napako

"Ko sem prišla v cilj, sem mislila, da gre morda za kakšno napako, ampak že v redu, počasi se privajam tudi na to," je po senzacionalnem uspehu povedala Ledecka, ki se primarno udejstvuje v snežnem deskanju.

"S trenerjem sva naredila načrt, vendar sem imela občutek, da se ga nisem držala. Zdelo se mi je, da smučam slabo, a sem bila zelo hitra."

Zmaga deskarke na tekmi alpskega smučanja ni najboljša referenca za zvezdnice belega cirkusa.

Kritična Štuhčeva: "Ne strinjam se, da je bilo to dobro."

"To je moja prva zmaga in sploh prva uvrstitev med najboljših šest. Zelo sem presenečena. Dobro sem smučala na treningu, vendar v preteklosti tega nisem potrdila na tekmi. Tokrat sem odpravila vse napake in stvari so se poklopile," je dodala vodilna v seštevku najhitrejše discipline. 

"Smučati v rdeči majici bo res noro, upam, da bom tako nadaljevala. Ne vem še, če bom nastopila v St. Moritzu ali Cortini D'Ampezzo, tako kot ponavadi sem bom odločila šele teden prej. Spet bom trenerje spravljala ob živce," je zaključila Čehinja.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:45 7. December 2019.

    Se je za vprasat k ena flosarka nabije celo smukasko elito....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.