Svetovni podprvaki do zmage v 'slovenski' skupini

Foto: Epa rokomet, Norveška
Norvežani so se utrdili v vodstvu.
Oglej si celoten članek

Rokometaši v skupini II v Malmöju so odigrali tekme 2. kroga drugega dela evropskega prvenstva. Doslej neporaženi Slovenci in Norvežani so ta krog končali različno. Slovenija je morala priznati premoč Madžarom z 28:29, Norveška pa je premagala Švede s 23:20. Islandija je prišla do prve zmage, potem ko je z 28:25 odpravila Portugalsko.

Norvežani so bili praktično celo tekmo v vodstvu, največ pa za šest golov v uvodu drugega polčasa. Proti koncu so se Švedi sicer približali, a ne na manj kot dva zadetka. Pri Norvežanih je z osmimi zadetki izstopal Sander Sagosen, pri Švedih pa s petimi Lucas Pellas.

EP v rokometu Po dobrem prvem polčasu, brez obrambe v drugem

Na prvi tekmi dneva so Islandci tekmo odlično začeli in povedli tudi za šest zadetkov, toda Portugalci se niso vdali in so se vrnili v igro. V drugem polčasu so večinoma tesno dihali za ovratnik Islandcem, ki pa so vendarle ohranjali zadetek ali dva prednosti. Enega odločilnih golov je v 58. minuti za 27:25 dosegel Janus Dadi Smarason. Ta je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec tekme. Pri Portugalcih sta po štirikrat zadela Miguel Martins in Antonio Areia.

V torek bodo v tej skupini v 3. krogu obračuni Portugalska - Slovenija, Norveška - Islandija in Madžarska - Švedska. Na lestvici s šestimi točkami vodi Norveška, Slovenija in Madžarska imata 4 točke, po dve pa sta osvojili Portugalska in Islandija. Švedi so še vedno pri ničli.

Po tekmi "Vse smo delali narobe"

V skupini 1 pa bodo v ponedeljek tekme 3. kroga, in sicer Hrvaška - Češka, Belorusija - Španija in Avstrija - Nemčija. Hrvati so si že v 2. krogu zagotovili polfinale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.