Švicarski junak: Francozi so bili arogantni

Foto: Epa
Foto: Epa
Švica je presenetila Francijo in se prebila v četrtfinale.
Oglej si celoten članek

"To, kar je uspelo tej ekipi, je noro. Zaslužili smo si napredovanje, saj smo igrali pogumno, borili smo se do zadnjega trenutka," je po uspehu in zmagi po enajstmetrovkah dejal švicarski vratar Yann Sommer. Ta je v peti seriji strelov z bele pike zaustavil poizkus mladega zvezdnika Kyliana Mbappéja. Francija je na tekmi sicer že vodila s 3:1, a so Švicarji ob koncu drugega polčasa uspeli izenačiti na 3:3, v podaljšku pa sta obe mreži mirovali.

"Bil je to neverjeten nogometni večer. Pokazali smo izjemno psihično moč in srčnost. Ponosen sem na nas, na celotno ekipo. Pri zaostanku 1:3 ni nihče verjel v nas, vendar smo že pred tekmo dejali, da bomo, ne glede na scenarij, igrali do konca," je še povedal Sommer.

Euro 2020 Presenečenje na drugi tekmi osmine finala Euro 2020 Nora vrnitev Hrvatov, zmanjkala je pika na i

"Francozi so bili močni, a so postali arogantni. Kar nam je uspelo, je neverjetno. Sem na robu tega, da zajočem od sreče. Bili smo že na dnu, vendar smo se vrnili z neverjetnim preonratom. To je noro!" je dodal čuvaj mreže nemške Borussije Mönchengladbach.

Foto: Epa Yann Sommer

"Izpisali smo zgodovino te nogometne nacije. Zdaj nas v četrtfinalu čaka dvoboj s Španijo. Bo težko, a sanajmo o polfinalu," je za Sky Sport izjavil kapetan Švice Granit Xhaka.

Če so Švicarji prešerno slavili, pa so bili hudo razočarani v taboru svetovnih prvakov. "To je zelo boleče. Žal nam je, da smo iz rok izpustili vodstvo s 3:1. Borili smo se do konca. Ker smo svetovni prvaki, izpad v osmini finala ni dober rezultat. Vsi smo pričakovali več. Treba bo prebaviti to razočaranje," je menil francoski kapetan Hugo Lloris.

"Ta rezultat je veliko razočaranje. V prvem polčasu sploh nismo igrali, vsega nam je primanjkovalo. V drugem smo dobro reagirali, nato pa tekmecu pustili preveč prostora in vrnil se je v igro. Bilo je veliko frustracij. Še vedno sem vroč, to je zelo težek trenutek," pa je takoj po dvoboju za TF1 dejal Raphael Varane.

Velika drama To je frustrirani Ronaldo po koncu zabrusil vratarju Reala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.