Šport > Euro 2020
511 ogledov

Švicarski junak: Francozi so bili arogantni

Yann Sommer Epa
Švica je presenetila Francijo in se prebila v četrtfinale.

"To, kar je uspelo tej ekipi, je noro. Zaslužili smo si napredovanje, saj smo igrali pogumno, borili smo se do zadnjega trenutka," je po uspehu in zmagi po enajstmetrovkah dejal švicarski vratar Yann Sommer. Ta je v peti seriji strelov z bele pike zaustavil poizkus mladega zvezdnika Kyliana Mbappéja. Francija je na tekmi sicer že vodila s 3:1, a so Švicarji ob koncu drugega polčasa uspeli izenačiti na 3:3, v podaljšku pa sta obe mreži mirovali.

"Bil je to neverjeten nogometni večer. Pokazali smo izjemno psihično moč in srčnost. Ponosen sem na nas, na celotno ekipo. Pri zaostanku 1:3 ni nihče verjel v nas, vendar smo že pred tekmo dejali, da bomo, ne glede na scenarij, igrali do konca," je še povedal Sommer.

švica euro 2020 Euro 2020 Šport Presenečenje na drugi tekmi osmine finala luka modrić Euro 2020 Šport Nora vrnitev Hrvatov, zmanjkala je pika na i

"Francozi so bili močni, a so postali arogantni. Kar nam je uspelo, je neverjetno. Sem na robu tega, da zajočem od sreče. Bili smo že na dnu, vendar smo se vrnili z neverjetnim preonratom. To je noro!" je dodal čuvaj mreže nemške Borussije Mönchengladbach.

Yann Sommer | Avtor: Epa Epa

"Izpisali smo zgodovino te nogometne nacije. Zdaj nas v četrtfinalu čaka dvoboj s Španijo. Bo težko, a sanajmo o polfinalu," je za Sky Sport izjavil kapetan Švice Granit Xhaka.

Če so Švicarji prešerno slavili, pa so bili hudo razočarani v taboru svetovnih prvakov. "To je zelo boleče. Žal nam je, da smo iz rok izpustili vodstvo s 3:1. Borili smo se do konca. Ker smo svetovni prvaki, izpad v osmini finala ni dober rezultat. Vsi smo pričakovali več. Treba bo prebaviti to razočaranje," je menil francoski kapetan Hugo Lloris.

"Ta rezultat je veliko razočaranje. V prvem polčasu sploh nismo igrali, vsega nam je primanjkovalo. V drugem smo dobro reagirali, nato pa tekmecu pustili preveč prostora in vrnil se je v igro. Bilo je veliko frustracij. Še vedno sem vroč, to je zelo težek trenutek," pa je takoj po dvoboju za TF1 dejal Raphael Varane.

ronaldo Velika drama Šport To je frustrirani Ronaldo po koncu zabrusil vratarju Reala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice