Šport > Euro 2020
2928 ogledov

Zvezdnik: "Govorijo mi, da bi morali moji otroci umreti"

alvaro morata Epa
Španski reprezentant je v strahu zase in za družino.

Španski nogometni reprezentant Alvaro Morata je zaradi slabe forme, ki jo je prikazal na letošnjem evropskem prvenstvu, postal tarča groženj s smrtjo.

Na napadalca Juventusa, ki sicer še vedno uživa zaupanje selektorja Luisa Enriqueja, so se po zapravljenih priložnostih ob remijih Španije s Poljsko (1:1) in Švedsko (0:0) zgrnile številke kritike, spletni komentatorji pa so se lotili celo njegove družine.

"Po tekmi s Poljsko devet ur nisem mogel zatisniti česa," je razkril Morata. "Dobil sem več groženj s smrtjo, žaljivke na račun moje družine. Sporočila, da bi morali moji otroci umreti. Z mano je vse v redu, a nekaj let nazaj bi bil ob tem zelo razburjen," je dodal 28-letnik.

alvaro morata | Avtor: Epa Epa

Po eni strani poskuša razumeti kritike nezadovoljnih navijačev, po drugi pa ne more mimo dejstva, da njihovo početje presega meje dobrega okusa. "Morda svojega dela res nisem opravil tako, kot bi ga moral. Razumem, da me ljudje kritizirajo, vendar si želim, da bi se za trenutek postavili v mojo kožo. Pomislite, kakšen je občutek, ko ti nekdo reče, da si tvoji otroci zaslužijo umreti. Moti me, da ženi in otrokom lahko izrečejo, karkoli jim pade na pamet."

Dotaknil se je tudi zgrešene enajstmetrovke ob zmagi nad Slovaško (5:0). "Ponosen sem nase, da sem izvajal najstrožjo kazen, potem ko je bil nad menoj storjen prekršek. Vzel sem žogo, ker je ni nihče drug. Pogledal sem naokrog, če bi jo kdo želel izvesti. Poskusil sem in zgrešil. Vsak lahko zgreši. Iker Casillas, Raul, Pepe Reina in številni drugi so mi ob tem sporočili, naj se ne oziram na kritike," je zaključil Morata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.