Šport > Nogomet
23161 ogledov

To je frustrirani Ronaldo po koncu zabrusil vratarju Reala

Epa
Cristiano Ronaldo po izpadu v osmini finala evropskega prvenstva ni mogel skriti razočaranja.

Portugalci, aktualni evropski prvaki, so v tekmi za preboj med najboljših osem na Euru 2020 tesno izgubili z Belgijo (1:0) in končali z nastop na letošnjem prvenstvu. Mož odločitve je bil Thorgan Hazard z zadetkom v 42. minuti srečanja.

Portugalci kljub terenski premoči v drugi polovici tekme in kar 23 strelom proti vratom nasprotnega moštva, ki jih je zbralo šest, niso našli poti mimo Thibauta Courtoisa.

ronaldo | Avtor: Epa Epa
Frustrirani Cristiano Ronaldo, ki je na prvenstvu zbral pet zadetkov, po vsej verjetnosti pa je bil obračun z Belgijo njegov zadnji na evropskih prvenstvih, je dal vratarju kraljevega kluba jasno vedeti, kaj si misli o njihovemu napredovanju v četrtfinale. "Si imel srečo, kaj?" je razočarano dejal 36-letni napadalec. "Žoga ni hotela v mrežo. Srečno," je dodal.

Po zadnjem sodniškem pisku si je Ronaldo snel kapetanski trak in z njim udaril ob zelenico. Ob zapuščanju igrišča ga je nato še odvrgel na tla in ga brcnil, pobral pa ga je eden od članov osebja, ki je ob tem tudi nekaj pripomnil, a je Ronaldo le jezno zamahnil z roko.

"Ko gledam Ronalda takole zapuščati igrišče, imam občutek, da je to konec ere," je zapisal nek uporabnik družbenih omrežij. "Verjetno je bila to njegova zadnja tekma na Euru. Škoda, da se je končalo na takšen način," je dodal drugi.

 | Avtor: Epa Epa

Selektor portugalske reprezentance Fernando Santos je razkril, da so po porazu v slačilčnici tekle solze, zmago Belgije pa označil za nepravično.

"Mislim, da ni bilo pošteno, a to je nogomet. Zmaga tisti, ki doseže zadetek. On si zadeli, mi pač ne. Z izjemo prvih desetih minut so imeli moji igralci dober pristop in poskušali so igrati napadalno. Imeli smo 23 poskusov, a nismo dosegli gola. Oni so jih imeli šest in še to samo enega v okvir vrat. Pretili smo do konca, a žoga ni hotela v mrežo. Zelo smo razočarani. Verjeli smo, da se bomo uvrstili v finale. Nekaj fantov je jokalo v garderobi. Še vedno lahko osvojim kakšno lovoriko in že se veselimo svetovnega prvenstva," je povedal Santos.

Kar zadeva Ronalda, je selektor dodal: "Na prvenstvu je zabil pet golov. Proti Belgiji ni zadel, a je bil pravi kapetan v vseh pomenih besede. Poskusil je spreobrniti potek tekme. Nimam pripomb na Ronalda."

Komentarjev 1
Sorodne novice