Tako grdo je izgledal padec, ki bi Rogliču skoraj odnesel Vuelto

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
19. etape Dirke po Španiji si Primož Roglič zagotovo ne bo zapomnil po dobrem.
Oglej si celoten članek

Na papirju dolgočasna ter mirna 19. etapa letošnje Vuelte je bila dejansko ena izmed najrazburlivejših, vsekakor pa najkontroverznejših etap v zadnjem času.

19. etapa Vuelte Svinjsko umazana poteza Movistarja spravila Rogliča v velike težave

Dogajanje je zaznamovala ekipa Movistar, ki je zanemarila pravila "fair playa" ter na polno napadla rdečo majico vodilnega, potem ko je bil naš Primož Roglič s praktično celotno svojo ekipo Jumb-Visma udeležen v množičen padec, do katerega je prišlo zaradi spolzkega cestišča.

Med največjimi žrtvami padca, ta se je zgodil 65 km pred ciljem, so bili prav člani Zasavčevega moštva. Pomemben Rogličev pomočnik Tony Martin je moral odstopiti. Prav tako Marco Marcato iz moštva Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates).

Roglič se je po padcu sicer hitro pobral, zamenjal kolo ter krenil v lov, a vprašanje, kako uspešen bi bil, če ne bi ekipa Movistarja po pritožbah s strani drugih ekip vendarle umirila tempo.

Odzivi Kaj si o potezi Movistarja mislijo Roglič, Pogačar, Rogličev direktor...?

Rogliča tako ločita le še dve etapi od zgodovinskega zmagoslavja na dirki po Španiji. Devetindvajsetletni kapetan nizozemske ekipe Jumbo-Visma bo, če ne bo nikakršnih presenečenj, v nedeljo kot prvi Slovenec postal zmagovalec skupnega seštevka katere od največjih tritedenskih dirk, kamor ob Vuelti, ki je zadnja na sporedu v sezoni, sodita še dirki po Italiji Giro in po Franciji Tour.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.