Tako je Kobayashi v trenutku ogrozil vse, za kar je garal

Foto: Epa ryoyu kobayashi Foto: Epa ryoyu kobayashi Foto: Epa ryoyu kobayashi Foto: Epa ryoyu kobayashi
Trenutek nepazljivosti bi ga lahko drago stal.
Oglej si celoten članek

Najboljši smučarski skakalec na svetu Japonec Ryoyu Kobayashi je na tekmi v Predazzu zlahka porazil vso konkurenco in se prepričljivo veselil devete zmage v sezoni.

Smučarski skoki Semeniču zmanjkala pika na i, Zajc popravil vtis

Japonec je slavil šestič zapored in s tem izenačil rekord, ki si ga delijo Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Janne Ahonen in Matti Hautamäki. V nedeljo bo napadel sedmo zaporedno zmago, s katero bi se povzpel na vrh lestvice.

Kobayashi je imel tudi nekaj sreče, da je tekmo končal brez poškodb, saj mu je po doskoku v drugi seriji za trenutek popustila koncentracija in pristal je na snegu. Čeprav ni izgledalo prehudo, se je trener Hideharu Miyahira očitno ustrašil za svojega varovanca.

Izjemen uspeh Neverjeten dan slovenskega skakalca

Tovrstni padci so lahko zelo nevarni, saj tekmovalec hitro utrpi neprijeten udarec ali celo poškodbo kolena. Na srečo je Japonec pred tem prevozil predvideno črto, tako da zmaga ni bila ogrožena.

Foto: Epa ryoyu kobayashi

O neizkušenosti 22-letnika, ki pred letošnjo sezono ni imel zmage v svetovnem pokalu, je spregovoril tudi nekdanji slovenski skakalec Primož Ulaga.

"Kobayashi še sam ne ve, za kaj gre, ampak je uspešen. Obvlada. Tehniko ima perfektno. Vprašanje, če bi imel takšno tehniko naslednjih pet let. Nekaj se mu bo podrlo, spremenil bo kondicijsko pripravo, razvil drugačno muskulaturo, spremenil počep. Takšne stvari se zgodijo nezavedno. In preprosto ne moreš več narediti istega giba kot prej,"  je komentiral Ulaga.

Udaril po mizi Ulaga s prstom pokazal na krivce: "Včasih se mi že kar obrača!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.