Tako so velika imena komentirala boj Slovenca

Foto: Epa Tadej Pogačar
Tadej Pogačar je z izjemnim kronometrom v 20. etapi dirke po Franciji šokiral tudi največje poznavalce, med njimi so se znašli tudi nekdanji zmagovalci Toura.
Oglej si celoten članek

"Odlično ohranja pozicijo med kronometrom, ima visoko frekvenco skozi dolga obdobja in tam pridobi v primerjavi s tekmeci. Mislim, da bo zmagal tudi na kronometru, ne le ubranil rumene majice," je bil tako o zmagoslavje Primoža Rogliča, ki je imel pred Pogačarjem 57 sekund naskoka, pred odločilno etapo prepričan Bradley Wiggins, zmagovalec francoske pentlje iz leta 2012 in tudi sam odličen kronometrist.

Med samim prenosom na Eurosportu, kjer Wiggins sodeluje kot strokovni komentator, je Britanec še nekaj časa verjel v uspeh Rogliča, nato pa s kolegi opazil način njegove vožnje in dejstvo, da ne more slediti tempu, ki ga je zastavil njegov izzivalec.

Veličastno Tuji mediji: Pogačarjev zgodovinski preobrat Roglič: "Tadej je bil močnejši in je zasluženo zmagal"

Pogačar je že na ravnini prepolovil zaostanek za takratnim nosilcem rumene majice, na klancu pa je bil še precej močnejši. Roglič je na ciljni črti zaostal skoraj dve minuti, skupno pa 59 sekund za mlajšim rojakom.

"Pogačarjeva moč in vztrajnost je otežila življenje ekipi Jumbo-Visma. Nihče si ni predstavljal, da jim bo zmaga na Tour de France ušla v zadnji minuti. Pogačar je dokazal, da se je kljub mladosti sposoben boriti z najboljšimi in na koncu iz boja priti kot zmagovalec," pa je za Eurosport izjavil dvakratni najboljši na Touru (2007, 2009) Alberto Contador. 

Foto: Epa Tadej Pogačar

"Prednosti, ki si jo je Pogačar pridobil v zadnjih šestih kilometrih, si verjetno nihče ni mogel zamisliti. To, kar je danes uspelo Pogačarju, je nekaj izjemno velikega. Roglič je bil dober, a današnja Pogačarjeva ekshibicija in dirka, ki jo je vozil zadnje tri tedne, nam govorita o tem, da smo priča nekomu posebnemu. Občutek imam, da je bil njegov povratek in to, da je dosegel nekaj veličastnega, narejeno skoraj z lahkoto," je še dejal El Pistorelo.

Zmagovalec Toura: "Mislim, da sanjam!" Odzivi Nekdanji zmagovalec: Pogačar, to je bilo bolno!

Slednji je bil na Touru najboljši še leta 2010, a mu je bila kasneje zmaga odvzeta zaradi nedovoljenih substanc v njegovem telesu. Še večjo nepremagljivost je pred njim na dirkah po Franciji užival Lance Armstrong, ki so mu kasneje odvzeli kar sedem lovorik s Toura. A tudi Američan se strinja, da je bila Pogačarjeva predstava posebna.

"To je bila ena najboljših samostojnih predstav v zgodovini kolesarstva. Absolutno neverjetna zmaga Pogačarja v 20. etapi," je začivkal izbrisani zmagovalec iz let 1999-2005.

Rumena majica Trenutek, ko se je Pogačar zavedal zmage Čestitke našim Drama, Pogačarju zmaga na dirki po Franciji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:52 20. September 2020.

    Podpis.

  • 08:49 20. September 2020.

    obema kapo dol

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.