Takšen bizaren pogoj so Katarci postavili Barceloni

Foto: Epa
Foto: Epa
Katalonski velikan je izbral novega trenerja, a si njegovih uslug še ni zagotovil.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi se je Barcelona razšla z nizozemskim strategom Ronaldom Koemanom in se podala v iskanje njegovega naslednika. 

Začasno je na klop sedel Sergi Barjuán, ki pa ni uspel ustaviti poglabljanja krize, saj je v soboto proti Alavésu na Camp Nouu iztržil zgolj remi (1:1).

Prvi favorit za stalni mandat na klopi "blaugrane" je Xavi Hernández. Legendarni vezist je kariero sicer sklenil v katarskem Al-Saddu, kjer trenutno opravlja vlogo glavnega trenerja.

Foto: Epa Xavi Hernández Al-Sadd

Funkcionarji Al-Sadda so se praktično že sprijaznili z odhodom Xavija, po poročanju španskih medijev za odškodnino zahtevajo milijon evrov.

To pa ni edini pogoj, ki naj bi ga Katalonci morali izpolniti ob angažmaju nekoč izjemnega vezista. S Pirenejskega polotka prihajajo vesti, da so Katarci zahtevali oseben prihod Barceloninega predsednika Joana Laporte na pogovore v Doho, saj nočejo poslovati z njegovimi podrejenimi.

Jeza Messijev odgovor Barçi: "Te možnosti mi niste ponudili"

Vsekakor se zdi, da bo 41-letni Xavi v kratkem spet služboval na največjem evropskem stadionu. V Terrassi rojeni Katalonec se bo soočil z zahtevnimi izzivi.

Barcelona je trenutno na devetem mestu španske La Lige, na enajstih tekmah je osvojila 16 točk. Veliko dela Katalonce čaka tudi na poti v izločilne boje Lige prvakov, ključno bo že torkovo gostovanje pri kijevskem Dinamu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:43 2. November 2021.

    Katarci bi se radi pogovarjali o vlaganju v ranjeno Barcelono.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.