Šport > Nogomet
873 ogledov

Messijev odgovor Barçi: "Te možnosti mi niste ponudili"

lionel messi Epa
Predsednik Barcelone je z nespametnimi izjavami še poglobil razkol med klubom in nekdanjim prvim zvezdnikom Lionelom Messijem.

Argentinski napadalec Lionel Messi je v intervjuju za španski Sport opozoril na nekorektnost izjav predsednika katalonskega velikana Joana Laporte. Ta je namreč pred tedni izjavil, da je upal, da si bo Messi premislil in za Barcelono igral zastonj.

Messi je poleti zapustil Barcelono in se kot prost nogometaš pridružil Paris Saint-Germainu, potem ko mu njegov nekdanji klub zaradi hude finančne stiske ni mogel zagotoviti niti 50 odstotkov prejšnje plače.

 | Avtor: Epa Epa
Med alternativami, ki bi Argentincu omogočile nadaljevanje kariere na Camp Nouu, se je omenjala možnost igranja zastonj, dokler si Barcelona finančno ne bi opomogla. Na to je pred tedni namignil tudi Laporta, Messi pa odgovarja, da mu v klubu te možnosti nikoli niso predočili.

"Resnica je, da sem naredil vse, da bi ostal. V nobenem trenutku me ni nihče vprašal, če bi igral zastonj. Prosili so me, če bi pristal na 50-odstotno znižanje plače, kar sem nemudoma sprejel. Bil sem v položaju, da lahko pomagam klubu. Nihče me ni prosil, ali bi igral zastonj, zato predsednikove besede niso na mestu. To me je prizadelo, ker mislim, da mu tega ni treba govoriti. Takšne izjave v ljudeh vzbujajo dvom in pomisleke. Mislim, da si tega ne zaslužim," je povedal napadalec PSG-ja.

Povedal je še, da se namerava v prihodnosti vrniti v Barcelono, kjer bi želel prevzeti mesto tehničnega sekretarja. "Ne vem, kdaj in kako se bo iztekla moja pogodba s PSG-jem, lahko pa potrdim, da bomo nekoč spet živeli v Barceloni. Vrnili se bomo, naše življenje bo tam, to je zagotovo. To je tisto, kar si želiva oba z ženo. Ne vem, če se bo zgodilo takoj po koncu pogodbe s PSG, toda zagotovo se bomo vrnili tja," je povedal Messi in dodal: "Z veseljem bi nekoč postal tehnični sekretar. Ne vem, če bo to v Barceloni. Če se bo ponudila priložnost, bom rade volje pomagal klubu, ki ga imam rad, da še naprej ostane eden najboljših na svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice