Šport > Nogomet
3061 ogledov

Barcelona že izbrala trenerja, navijači bodo zadovoljni

Joan Laporta FC Barcelona Epa Predsednik Barcelone Joan Laporta.
Na klop ena najbolj slovitih klubov na svetu bo sedel legendarni igralec.

Katalonski nogometni velikan Barcelona bo za novega trenerja pripeljala Xavija Hernándeza, je danes sporočil časnik Sport. Vodstvo kluba in njegova legenda naj bi se dogovorila o vseh podrobnostih, manjka le soglasje Xavijevega dosedanjega kluba Al-Sadda.

V pogodbi med nekdanjim španskim reprezentantom in katarskim klubom je zapisano, da odškodnina za odhod Xavija znaša milijon evrov. Zaenkrat novice nista komentirala ne Barcelona ne Xavi, kot pravijo pri Sportu pa bi prihod lahko potrdila že danes.

Neuradno poročilo je prišlo manj kot 12 ur po tem, ko je Barça sporočila, da se je razšla z Ronaldom Koemanom. Nizozemec se je moral posloviti po porazu proti Rayo Vallecanu (1:0), kar je bil že njen četrti poraz na zadnjih šestih tekmah.

Ronald Koeman Konec Šport Koeman dobil nogo pri Barceloni

Enainštiridesetletni Xavi je za Barcelono igral od leta 1998 do leta 2015, z njo osvojil 25 lovorik, vključno s štirimi v Ligi prvakov in osmimi v državnem prvenstvu. Iz Barcelone je prestopil v Al-Sadd, pri kateremu je kariero končal leta 2019. Pogodbo s klubom ima sicer do leta 2023.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.