Šport > Nogomet
6390 ogledov

Razkrito mesec prekmalu: znan dobitnik Zlate žoge!

Ballon d'Or zlata žoga Reševalni pas/Twitter
Španski časnik je že razkril, kdo bo dobil nagrado za najboljšega nogometaša leta 2021.

Madridski medij Marca se je, tako kot pred tremi leti, predhodno dokopal do informacij o dobitniku Zlate žoge. Leta 2018 so Španci imeli prav, ko so nagrado že pred podelitvijo pripisali Luki Modriću, letos pa naj bi jo dobil Robert Lewandowski.

Poljski napadalec je bil glavni favorit za nagrado že lani, ko je bila ceremonija zaradi pandemije odpovedana. Igralec Bayerna je v nemški Bundesligi letos podrl rekord Gerda Müllerja po številu doseženih zadetkov, veselil pa se je še enega naslova državnega prvaka.

Na drugo mesto naj bi se, po poročanju Marce, uvrstil Argentinec Lionel Messi (PSG), na tretje pa Francoz Karim Benzema (Real Madrid).

V prvi deseterici so še Mohamed Salah (Liverpool), Jorginho (Chelsea), Kylian Mbappé (PSG), N'Golo Kanté (Chelsea), Erling Braut Håland (Borussia Dortmund), Cristiano Ronaldo (Manchester United) in Kevin de Bruyne (Manchester City).

Seznam kandidatov za letošnji Ballon d'Or je bil objavljen 8. oktobra.

Letošnja podelitev nagrade se bo, v organizaciji France Football, odvila konec novembra v pariškem Théâtre du Châtelet.

Lionel Messi, Thierry Henry Presenečenje Šport Henry izbral najboljšega soigralca in pri tem izpustil Messija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.