Šport > Nogomet
3296 ogledov

Henry izbral najboljšega soigralca in pri tem izpustil Messija

Lionel Messi, Thierry Henry Profimedia
Legendarni francoski napadalec

Sloviti Thierry Henry je odgovarjal na vprašanje voditelja televizije CBS o tem, kdo je bil njegov najboljši soigralec v celotni karieri. Odgovor je bil drugačen od tistega, ki so ga pričakovali v studiu. Henry je namreč izbral svojega nekdanjega kolega pri Arsenalu Dennisa Bergkampa. "Ne Lionel Messi?'" je začudeno vprašal voditelj, Henry pa je še enkrat mirno izpostavil legendarnega Nizozemca.

S slednjim je Henry pri Arsenalu osvojil dva naslova angleškega prvaka, enega celo brez poraza v celotni sezoni Premier League, in tri FA pokale.

"Do konca življenja bom govoril, da je bil najboljši sogralec, ki ga lahko ima napadalec. On je uresničitev sanj za vsakega 'golgeterja'. Ta človek je vedno izbral pravo potezo. Lahko je dosegal zadetke, asistiral, počakal na pravi trenutek. Vedno je spoštoval igro in vse okoli sebe," je izjavil Henry, ki je po odhodu iz Arsenala pri Barceloni igral z asi kot so Messi, Ronaldinho, Andres Iniesta, Xavi.

Bergkamp Arsenal | Avtor: EPA EPA

Bergkamp je kariero začel pri Ajaxu, nekoliko manj uspešno odigral dve sezoni pri Interju, od 1995 do 2005 pa je nosil dres topničarjev. Za najuspešnejši londonski klub je v ligaških tekmovanjih zbral 87 golov in 61 asistenc, v vseh tekmovanjih je zbral 120 zadetkov za Arsenal. Ljubitelji nogometa se ga spominjajo po izjemnih tehničnih sposobnostih, odličnih preigravanjih in kreativnostjo pred nasprotnikovim golom.

Dennis Bergkamp Gareth Southgate | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bergkamp spomenik Arsenal Sunderland Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Bergkamp spomenik Arsenal Sunderland Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

 
Komentarjev 1
  • David_Boyle 16:21 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦