Šport > Nogomet
16018 ogledov

Messi je čarovnik, a tole je bizarno celo za njegove standarde

Epa
V velikem derbiju južnoameriških kvalifikacij SP 2022 je Argentina premagala Urugvaj (3:0). Prvo ime tekme je bil Lionel Messi, ki je zabil enega najbolj nenavadnih golov v njegovi karieri.

Argentinska nogometna reprezentanca je na stadionu Monumental v Buenos Airesu premagala Urugvaj (3:0) v kvalifikacijski tekmi za nastop na mundialu prihodnje leto v Katarju.

Tekma bo nogometni javnosti ostala v spominu tudi zaradi enega najbolj nenavadnih zadetkov, kar jih je v svoji bogati karieri dosegel prvi zvezdnik domače reprezentance Lionel Messi.

 | Avtor: Epa Epa

Napadalec Paris Saint-Germaina, ki v francoski prestolnici za zdaj še ni dosegel najvišjih obratov, je domače popeljal v vodstvo v 38. minuti, potem ko je poskušal s podajo zaposliti enega izmed soigralcev.

Argentinec je s približno 30 metrov žogo poslal v kazenski prostor Urugvaja, kjer je Nicolas Gonzalez iztegnil nogo, a bil za las prekratek, okroglo usnje pa je po zaslugi silovite rotacije ob odboju presenetilo vratarja Fernando Muslero in končalo v mreži. Preostala zadetka za prepričljivo zmago Argentine sta dodala Rodrigo De Paul (44.) in Lautaro Martinez (62.).

"Igramo odlično igro in mislim, da postajamo še boljši," je po tekmi za domače medije povedal Messi in dodal: "To je bila težka tekma in morali smo zmagati. Urugvaj se je umaknil, da bi poskušal iz protinapadov, in bil je zelo nevaren. Ko smo dosegli prvi gol, pa se je odprlo veliko prostora."

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Nekateri uporabniki družbenih omrežjih so Messija že proglasili za dobitnika zlate žoge za leto 2021, ki bi bila že njegova sedmi v karieri. Priznanje je doslej osvojil v letih 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 in 2019.

Največ možnosti mu v boju za Ballon d'Or pripisujejo tudi stavne hiše, njegov glavni konkurent pa bo bržkone Robert Lewandowski, ki navdušuje v dresu Bayern Münchna.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 

Komentarjev 1
  • pesnik51 09:21 11.oktober 2021.

    to je bila podaja .. in smotan golman .. drgač pa ja, itak, da je car Messi ...

Sorodne novice