Šport > Nogomet
1437 ogledov

Razkriti zaslužki najbolje plačanih nogometašev, Messi padel s prvega mesta

Cristiano Ronaldo MAD POR Euro 2020 Epa
Ronaldo bo letos zaslužil več kot Messi.

Napadalec Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo je zasedel prvo mesto na lestvici najbolje plačanih nogometašev na svetu, upoštevajoč izsledke raziskave, ki jo objavlja ameriška revija Forbes. Portugalec je titulo najbolje plačanega nogometaša prevzel od Argentinca Lionela Messija, ki je letos Barcelono zamenjal za PSG, navaja agencija Reuters.

Šestintridesetletni Ronaldo se je avgusta po 12 letih, ki jih je preživel v madridskem Realu in torinskem Juventusu, znova vrnil v Manchester United.

Po ugotovitvah revije Forbes je Ronaldo med najbolj priljubljenimi športniki na svetu z več kot 500 milijoni privržencev na Facebooku, Instagramu in Twitterju. V sezoni 2021/22 pa bo zaslužil 125 milijonov dolarjev pred obdavčitvijo, od tega 70 milijonov dolarjev iz naslova plač in bonusov oziroma premij pri Unitedu.

Preostali del tega zneska bodo Ronaldu prinesle marketinške oziroma sponzorske pogodbe z blagovnimi znamkami, kot so Nike, Herbalife, Clear, ter lastna blagovna linija CR7.

Štiriintridesetletni Messi, ki je prvič zapustil Barcelono in je bil na vrhu lanskega seznama, bo prejel plačo v višini 75 milijonov dolarjev z dodatnimi 35 milijoni dolarjev iz naslova sponzorskih in oglaševalskih pogodb za skupni pričakovani zaslužek v višini 110 milijonov dolarjev.

Argentinčev partner pri PSG Brazilec Neymar, ki je maja podpisal novo pogodbo do leta 2025, je tretji na seznamu s skupnim zaslužkom 95 milijonov dolarjev.

Drugi igralec PSG, Francoz Kylian Mbappe (43 milijonov dolarjev), je četrti na Forbesovi lestvici, napadalec Liverpoola Mohamed Salah (41 milijonov dolarjev) pa peti.

V deseterici najbolje plačanih nogometašev so še Poljak Robert Lewandowski (Bayern, 35 milijonov dolarjev), Španec Andres Iniesta (Kobe, 35), Francoz Paul Pogba (Man United, 34), Valižan Gareth Bale (Real Madrid, 32) in Belgijec Eden Hazard (Real Madrid, 29).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice