Šport > Nogomet
34358 ogledov

Tako se je ob pogledu na Messija odzval Ronaldov sin

Epa
Lionel Messi ob prvem snidenju ni zadostil pričakovanjem sina Cristiana Ronalda.

Dolores Aveiro, mama Cristiana Ronalda, je delila zabavno anekdoto o prvem srečanju med Lionelom Messijem in njenim vnukom Cristianom Jr. Zgodba sega v leto 2017, ko sta tako Ronaldo kot Messi še igrala v španski La Ligi, prvi za Real Madrid, drugi pa za Barcelono.

Gala prireditve pred štirimi leti, na kateri je njegov oče osvojil priznanje za najboljšega nogometaša na svetu, se je udeležil tudi Ronaldov prvorojenec, ki ga je ob pogledu na argentinskega superzvezdnika najbolj presenetila njegova nizka rast.

"Skupaj sva spremljala Cristiana na podelitvi in dejala sem mu 'poglej, tam je Messi'. Odvrnil mi je 'to že ni Messi, premajhen je'. Moj sin ga je nato spodbudil, naj mu pomaha. Messi je zelo dober človek. Moj vnuk je že zdaj višji od njega. To je bil zelo zabaven trenutek," je razkrila Ronaldova mama.

 | Avtor: Epa Epa

Portugalski napadalec je na začetku letošnje sezone po treh letih zapustil Juventus in se vrnil "domov" k Manchester Unitedu, njegova mama pa srčno upa, da bo nekoč spet oblekel dres Sportinga, kjer je začel profesionalno nogometno kariero.

"Cristiano se mora vrniti zame. Zelo rad spremlja tekme Sportinga. Povedala sem mu, da si ga pred smrtjo želim spet videti v Sportingu," je priznala.

Ronaldo je pri 11 letih zapustil Madeiro in se preselil v portugalsko prestolnico, kjer je postal del mladinskega ustroja Sportinga. Pred tem je na rodnem otoku, ki leži tisoč kilometrov stran od Lizbone, pridobival prve izkušnje v CF Andorinhi in CD Nacionalu.

cristiano ronaldo alex ferguson | Avtor: EPA EPA
"Brez nogometa je bil ničla. Verjetno bi postal gradbinec. Potem ne bi bil najboljši na svetu," je dejala Dolores, ki se še danes zelo živo spominja prelomnega trenutka v sinovi nogometni karieri. Tekma z rdečimi vragi je Ronaldu odprla vrata na Otok, kjer ga je pod svoje okrilje vzel vzel Sir Alex Ferguson.

"Po koncu tekme z Manchester Unitedom mi je povedal, da se United zanima zanj. 'Boš odšel tako mlad?' sem ga vprašala. 'Mama, ne boš mi pristrigla peruti,' mi je odvrnil. In tako je tudi bilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.