Šport > Nogomet
9404 ogledov

Rdeči vrag: "Če bi bil jaz trener, Ronaldo tega ne bi počel"

Epa Poleg Ronalda se je v delo trenerja vmešaval tudi Bruno Fernandes.
Legendarni rdeči vrag meni, da je Cristiano Ronaldo prekoračil svoja pooblastila.

Rio Ferdinand, dolgoletni član Manchester Uniteda (2002-2014), očitno ni preveč zadovoljen s hierarhaijo v njegovi nekdanji ekipi.

Med neposrednim prenosom tekme lige prvakov med rdečimi vragi in Young Boys je Ferdinand kritiziral dogajanje na Unitedovi klopi in se pritoževal nad pomanjkanje avtoritete trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Ferdinandove pripombe so se nanašale predvsem na njegovega nekdanjega soigralca Cristiana Ronalda, ki je, potem ko ga je v 72. minuti na zelenici zamenjal Jesse Lingard, z roba igrišča aktivno krojil strategijo njegovega moštva.

Portugalec je namreč v zadnjih 20 minutah tekme večkrat vstal s klopi, gestikuliral v smeri soigralcev in jim v neposredni bližini Solskjaerja posredoval navodila.

 "Če bi bil jaz trener, bi mu rekel, naj se usede," je za BT Sport komentiral Rio Ferdinand.

rio ferdinand | Avtor: EPA EPA
Podobnega mnenja je bil tudi njegov sogovornik Peter Crouch, čeprav je v isti sapi namignil, da je Ronaldo upravičen tudi do kakšnega privilegija.

"Tudi jaz bi ga kot trener posedel nazaj na klop. Toda on je Cristiano, zato mu bomo pogledali skozi prste," je dejal nekdanji angleški napadalec.

ronaldo Se je maščeval? Šport Ronaldo in redarka, ki jo je nokavtiral, imata burno preteklost

Ferdinand je po tekmi nekoliko omilil svojo retoriko. "Saj razumem. Ljudje pri Cristianu pogosto sklepajo, da gre za bahavost, a on je pač zelo strasten tip človeka. Želi si zmagati za vsako ceno in te želje ne zna krotiti. Če to pomeni, da mora vpiti tik ob trenerju, pa naj bo. Glede na to, kaj on je in kaj predstavlja v nogometu, mu je težko oporekati."

Komentarjev 1
  • Princess_Thompson 11:52 18.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦