Šport > Nogomet
2618 ogledov

Takšen bizaren pogoj so Katarci postavili Barceloni

Xavi Hernández Al-Sadd Epa
Katalonski velikan je izbral novega trenerja, a si njegovih uslug še ni zagotovil.

Pred dnevi se je Barcelona razšla z nizozemskim strategom Ronaldom Koemanom in se podala v iskanje njegovega naslednika. 

Začasno je na klop sedel Sergi Barjuán, ki pa ni uspel ustaviti poglabljanja krize, saj je v soboto proti Alavésu na Camp Nouu iztržil zgolj remi (1:1).

Prvi favorit za stalni mandat na klopi "blaugrane" je Xavi Hernández. Legendarni vezist je kariero sicer sklenil v katarskem Al-Saddu, kjer trenutno opravlja vlogo glavnega trenerja.

Xavi Hernández Al-Sadd | Avtor: Epa Epa

Funkcionarji Al-Sadda so se praktično že sprijaznili z odhodom Xavija, po poročanju španskih medijev za odškodnino zahtevajo milijon evrov.

To pa ni edini pogoj, ki naj bi ga Katalonci morali izpolniti ob angažmaju nekoč izjemnega vezista. S Pirenejskega polotka prihajajo vesti, da so Katarci zahtevali oseben prihod Barceloninega predsednika Joana Laporte na pogovore v Doho, saj nočejo poslovati z njegovimi podrejenimi.

lionel messi Jeza Šport Messijev odgovor Barçi: "Te možnosti mi niste ponudili"

Vsekakor se zdi, da bo 41-letni Xavi v kratkem spet služboval na največjem evropskem stadionu. V Terrassi rojeni Katalonec se bo soočil z zahtevnimi izzivi.

Barcelona je trenutno na devetem mestu španske La Lige, na enajstih tekmah je osvojila 16 točk. Veliko dela Katalonce čaka tudi na poti v izločilne boje Lige prvakov, ključno bo že torkovo gostovanje pri kijevskem Dinamu.

Komentarjev 1
  • jakec1575 09:43 02.november 2021.

    Katarci bi se radi pogovarjali o vlaganju v ranjeno Barcelono.

Sorodne novice