Takšen je razplet sodnega spora med Luko in njegovo mamo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Luka Dončić naj bi po poročanju ameriških medijev končal sodni spor s svojo materjo Mirjam Poterbin.
Oglej si celoten članek

Po poročanju medijev z druge strani luže naj bi Luka Dončić na ameriškem uradu za patente in blagovne znamke umaknil svojo zahtevo za preklic blagovne znamke "Luka Doncic 7", katero si lasti njegova mati Mirjam Poterbin. S tem naj bi zvezdnik ekipe Dallas Mavericks končal dolgo pravno bitko, katero se je prvič začelo omenjati letos septembra.

Težave so se namreč začele, ko je želel ustanoviti svojo novo blagovno znamko. Toda strokovnjaki so ocenili, da bi lahko Lukova nova blagovna znamka povzročila preveliko zmešnjavo pri potrošnikih, glede na to, da že obstaja podobna blagovna znamka, ki si jo vse od leta 2018 lasti njegova mati.

Luka je tako vložil zahtevek pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke za preklic blagovne znamke Luka Doncic 7 v prizadevanju, da ponovno pridobi popoln nadzor nad blagovnimi znamkami, ki nosijo njegovo ime.

Zaostritev spora Dončićeva mama s sinom na nož: "Izbrala je najagresivnejši način"

Lukina mati pa se v sodnem procesu ni želela predati, temveč je na sodišču celo vložila zahtevo, da se celoten primer zavrže, saj njen sin naj ne bi imel utemeljene podlage za preklic znamke. Kot kaže ji je na koncu tudi uspelo dobiti bitko, saj se je po pisanju ameriških medijev (Law360, totalprosports...) Luka predal in preklical svojo zahtevo.

Košarkarski superzvezdnik tako vsaj zaenkrat ne bo mogel ustanoviti blagovne znamke s podobnim imenom, kot je Luka Doncic 7, saj si pravice do slednje še vedno lasti njegova mati. To bi se lahko v prihodnosti izkazalo za zelo problematično zadevo, saj gre za globalnega superzvezdnika, ki mu zagotovo ne bo manjkalo poslovnih priložnosti.

Preko Instagrama Je Dončićeva mama s to fotografijo razkrila resnico o odnosu s sinom?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 06:37 13. December 2022.

    Jaz bi jo zajebal in spremenil ime in priimek. Nekaj čist kontra, da niti od daleč ne bi spominjalo na …

  • 21:10 12. December 2022.

    Najprej je obrala ta starega Dončića, zdaj bo pa še ta mladega. Močno je usekana na denar in na pleh.

  • 20:49 12. December 2022.

    Upam, da se bosta sporazumela tako, da javnost ne bo nič vedela o dogovoru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.