Takšne so informacije o Prevcu, s helikopterjem so ga odpeljali v Ljubljano

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Laniška je padec Petra Prevca precej pretresel. Ta ima lažji pretres možganov.
Oglej si celoten članek

Dogajanje v Planici je danes zaznamoval tudi grd padec Petra Prevca v drugi seriji za trening. Zdravniško osebje je najstarejšemu od bratov Prevc takoj priskočilo na pomoč in ga odpeljalo v mobilno bolnišnico. Po prvi oskrbi pa ga je helikopter odpeljal v ljubljanski UKC, kjer so ugotovili lažji pretres možganov, kosti pa so ostale cele.

Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da bo 30-letni skakalec za zdaj ostal v bolnišnici na opazovanju. V prvi seriji je imel Peter Prevc 26. izid.

Na treningih sta sicer blestela Timi Zajc in Anže Lanišek. V prvi seriji sta imela drugo in tretjo oceno po 132 in 130,5 m dolgih skokih. Prehitel ju je zgolj vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežan Halvor Egner Granerud.

Zajc padca Petra Prevca ni videl: "Slišal sem, kaj se je zgodilo. Upam, da je s Petrom vse v redu. Če bi šlo za običajen trening, bi ga jaz verjetno po njegovem padcu predčasno končal. Vendarle gre za svetovno prvenstvo. Napaka oziroma tehnična napaka. Res škoda, da je prišla ravno ob najbolj nepravem trenutku."

Lanišek pa je dejal, da ga je Prevčev padec precej pretresel, saj je bil ravno na poti s sedežnico na vrh skakalnice, ko se je pripetil.

To je bilo krivo Hrgota razkril vzrok za grozljiv Petrov padec, tako je padec brata doživel Domen Grd padec Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.