Takšne so poškodbe Alaphilippa, odsoten bo kar nekaj časa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratni svetovni prvak ostaja v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Na četrtem spomeniku sezone, dirki Liege-Bastogne-Liege, je prišlo do grdega množičnega padca, v njem pa jo je najbolj skupil svetovni prvak Julian Allaphilippe. Ta je kar nekaj časa ležal v jarku, kasneje pa je bil prepeljan v bolnišnico.

Francoska tuskovna agencija je pridobila prve informacije od Alaphilippove izbranke Marion Rousse. "Julian je v bolnišnici. Moral je odstopiti. Je pri zavesti, lahko premika noge, a čuti močne bolečine v hrbtu," je Roussejevo, sicer direktorico ženske različice dirke po Franciji, citirala AFP.

Iz ekipe Quick-Step Alpha Vinyl, ki je sicer z Remcom Evenepoelom na dirki prišla do zmage, so kasneje v izjavi za javnost sporočili, da si je Alaphilippe ob pnevmotoraksu zaradi poškodb prsnega koša ob padcu zlomil tudi lopatico ter dve rebri. Je v stabilnem stanju in bo nekaj dni ostal na opazovanju v bolnišnici v Herentalsu. Drugi član moštva, ki je bil prav tako udeležen v padcu, Belgijec Ilan Van Wilder, si je zlomil čeljust in bo prav tako preventivno ostal v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.