Takšni so odzivi Froomovih konkurentov

Foto: EPA Chris Froome
Tekmeci Chrisa Frooma so se odzvali na njegov sumljivi vzorec.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je včeraj sporočila, da je Chris Froome na dirki po Španiji vrnil oddal sumljivi vzorec, prekoračene so bile vrednosti salbutamola, sredstva za odpravljanje težav pri astmi, za katero sicer boleha zmagovalec letošnje Vuelte. Dovoljena meja, ki znaša 1000 nanogramov na mililiter, je bila prekoračena za kar 100 odstotkov, Froomova koncentracuja salbutamola je znašala 2000 ng/ml.

Diego Ulissi je sicer leta 2014 prejel devet mesecev suspenza za 1920 ng/ml, Alessandro Petacchi pa leta 2007 enoletni suspenz za 1320 ng/ml. Leonardo Piepoli sicer istega leta za podobno količino kot Petacchi ni bil kaznovan.

Doping Šok v kolesarstvu, Chris Froome sumljiv

"Naša kredibilnost je pod vprašajem! Ogorčen sem! V primeru Chrisa Frooma gre za dvojna merila. Ostali športniki so bili takoj po pozitivnem testu odstranjeni s tekmovanj, on in njegova ekipa pa sta od UCI dobila čas za pojasnilo. V zadnjem času ni bilo podobnega primera. To je škandal! Še zlasti, ker ne bi smel tekmovati na svetovnem prvenstvu," je brez dlake na jeziku dejal nemški kolesarski zvezdnik Tony Martin. Froome je sicer na SP osvojil bron, zaostal je le za prvim Nizozemcem Tomom Dumoulinom in drugim Slovencem Primožem Rogličem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.