Šport
2007 ogledov

Takšni so odzivi Froomovih konkurentov

Chris Froome EPA
Tekmeci Chrisa Frooma so se odzvali na njegov sumljivi vzorec.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je včeraj sporočila, da je Chris Froome na dirki po Španiji vrnil oddal sumljivi vzorec, prekoračene so bile vrednosti salbutamola, sredstva za odpravljanje težav pri astmi, za katero sicer boleha zmagovalec letošnje Vuelte. Dovoljena meja, ki znaša 1000 nanogramov na mililiter, je bila prekoračena za kar 100 odstotkov, Froomova koncentracuja salbutamola je znašala 2000 ng/ml.

Diego Ulissi je sicer leta 2014 prejel devet mesecev suspenza za 1920 ng/ml, Alessandro Petacchi pa leta 2007 enoletni suspenz za 1320 ng/ml. Leonardo Piepoli sicer istega leta za podobno količino kot Petacchi ni bil kaznovan.

Froome Sky dirka po Franciji Tour de France kolesarstvo kronometer Chorges Doping Šport Šok v kolesarstvu, Chris Froome sumljiv

"Naša kredibilnost je pod vprašajem! Ogorčen sem! V primeru Chrisa Frooma gre za dvojna merila. Ostali športniki so bili takoj po pozitivnem testu odstranjeni s tekmovanj, on in njegova ekipa pa sta od UCI dobila čas za pojasnilo. V zadnjem času ni bilo podobnega primera. To je škandal! Še zlasti, ker ne bi smel tekmovati na svetovnem prvenstvu," je brez dlake na jeziku dejal nemški kolesarski zvezdnik Tony Martin. Froome je sicer na SP osvojil bron, zaostal je le za prvim Nizozemcem Tomom Dumoulinom in drugim Slovencem Primožem Rogličem.

kolesarji kolo cesta Strogo Šport UCI izrekla kazen Slovencu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice