Tamgho blizu magične meje

Foto: Žurnal24 Jamajčanka Veronica Campbell-Brown je prva tekačica, ki je letos v teku na 200 m
Izmed štirih najboljših izidov leta, ki so jih atleti dosegli na mitingu diamantne lige v New Yorku, najbolj odmeva 17,98 metra troskokaša Teddya Tamgha. Francoz je dosegel tretji rezultat vseh časov.
Oglej si celoten članek

Na atletski diamantni ligi v New Yorku so bili doseženi štirje najboljši letošnji izidi na svetu, Francoz Teddy Tamgho, svetovni dvoranski prvak, pa je v troskoku postal tretji najboljši vseh časov in se s 17,98 m povsem približal magični meji 18 metrov. Na tekmi ni bilo slovenskih predstavnikov.

Pred Tamghojem sta na večni lestvici le Britanec Jonathan Edwards (18,29 m) in Američan Kenny Harrison (18,09 m). Olimpijska zmagovalka Veronica Campbell-Brown iz Jamajke je prva tekačica, ki je na pol stadionskega kroga (200 m) letos tekla pod 22 sekundami (21,98) in je izboljšala prejšnji najboljši dosežek svetovne prvakinje Allyson Felix iz ZDA (22,03). Američanka Lolo Jones je na 100 m ovire tekla 12,55 sekunde in ugnala Kanadčanko Perditp Felicien (12,58). Za četrti vrhunec večera je poskrbela Kenijka Nancy Langat, olimpijska zmagovalka, ki je tekla najhitreje letos na 1500 m (4:01,60).

Na peti tekmi letošnje najmočnejše serije mitingov se je najbolj izkazal Tamgho, ki je bil na dvoranskem SP prvi letos v Dohi. V New Yorku je bil pred Švedom Christianom Olssonom, nekdanjim olimpijskim prvakom (2004, 17,62 m), in svetovnim prvakom na prostem Philippsom Idowujem iz Velike Britanije (17,31 m).

Naslednji miting diamantne lige bo 3. julija v ameriškem mestu Eugene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.