Šport
22 ogledov

Tamgho blizu magične meje

Jamajčanka Veronica Campbell-Brown je prva tekačica, ki je letos v teku na 200 m Žurnal24 main
Izmed štirih najboljših izidov leta, ki so jih atleti dosegli na mitingu diamantne lige v New Yorku, najbolj odmeva 17,98 metra troskokaša Teddya Tamgha. Francoz je dosegel tretji rezultat vseh časov.

Na atletski diamantni ligi v New Yorku so bili doseženi štirje najboljši letošnji izidi na svetu, Francoz Teddy Tamgho, svetovni dvoranski prvak, pa je v troskoku postal tretji najboljši vseh časov in se s 17,98 m povsem približal magični meji 18 metrov. Na tekmi ni bilo slovenskih predstavnikov.

Pred Tamghojem sta na večni lestvici le Britanec Jonathan Edwards (18,29 m) in Američan Kenny Harrison (18,09 m). Olimpijska zmagovalka Veronica Campbell-Brown iz Jamajke je prva tekačica, ki je na pol stadionskega kroga (200 m) letos tekla pod 22 sekundami (21,98) in je izboljšala prejšnji najboljši dosežek svetovne prvakinje Allyson Felix iz ZDA (22,03). Američanka Lolo Jones je na 100 m ovire tekla 12,55 sekunde in ugnala Kanadčanko Perditp Felicien (12,58). Za četrti vrhunec večera je poskrbela Kenijka Nancy Langat, olimpijska zmagovalka, ki je tekla najhitreje letos na 1500 m (4:01,60).

Na peti tekmi letošnje najmočnejše serije mitingov se je najbolj izkazal Tamgho, ki je bil na dvoranskem SP prvi letos v Dohi. V New Yorku je bil pred Švedom Christianom Olssonom, nekdanjim olimpijskim prvakom (2004, 17,62 m), in svetovnim prvakom na prostem Philippsom Idowujem iz Velike Britanije (17,31 m).

Naslednji miting diamantne lige bo 3. julija v ameriškem mestu Eugene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.