Tehnični delegat 'ubil' Shiffrinovo: "Vaša teorija ne drži"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tehnični delegat na tekmi svetovnega pokala v Jasni se je odzval na obtožbe Mikaele Shiffrin.
Oglej si celoten članek

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je odgovornost za poraz na veleslalomu za svetovni pokal v Jasni, kjer je s prvega mesta v finalu nazadovala na tretje, delno pripisala organizatorjem, ki naj bi z namernim zavlačevanjem finalnega nastopa zmotili njeno koncentracijo.

Tekmo je na koncu dobila domačinka Petra Vlhova, ki si je s tem pripravila lepo izhodišče za napad na veliki kristalni globus.

Šikaniranje Shiffrinova ostro napadla Slovake: "Več kot očitno je, kaj so mi naredili"

Na obtožbe ameriške šampionke o "očitnem in neprofesionalnem" šikaniranju se je odzval tehnični delegat na tekmi Bohumir Zeman. Ta je v odgovoru Shiffrinovi zapisal, da je bila prekinitev stvar dogovora pestre druščine mednarodnih strokovnjakov, ki so bili v tem pogledu popolnoma nepristranski.

"Po ogledu posnetkov se kot tehnični delegat počutim dolžnega, da komentiram dogodke na veleslalomu v Jasni. Popravilo polomljenih vrat pred nastopom Shiffrinove je opravil hrvaški tehnik. Odločitev o menjavi vrat je sprejel poljskih tehnični delegat, ki je bil zadolžen za tisti odsek proge. Odločitev je bila potrjena s strani italijanskega direktorja svetovnega pokala. O prekinitvi je bil nato obveščen štarter, ki je bil Slovak. Žal je morala Shiffrinova počakati, kar je za tekmovalce neprijetno, a nekaj povsem običajnega," je sporočil tehnični delegat.

Veleslalom (ž) Kar tri Slovenke v prvi petnajsterici, Vlhova se maščevala Shiffrinovi

V nadaljevanju zapisa je poudaril, da nadzornik tekme nikoli ne prihaja iz države gostiteljice, za nameček pa odločitve sprejema ob soglasju drugih mednarodnih strokovnjakov.

Dodal je, da ga žalostijo navedbe o teorijah zarote na sicer "zelo dobro organizirani tekmi", Shiffrinovi pa ob tem sporočil: "Zavračam teorijo, da so z zavlačevanjem želeli pomagati Vlhovi. Shiffrinova je na Slovaškem zelo priljubljena."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.