Šport > Zimski športi
3576 ogledov

Tehnični delegat 'ubil' Shiffrinovo: "Vaša teorija ne drži"

mikaela shiffrin Profimedia
Tehnični delegat na tekmi svetovnega pokala v Jasni se je odzval na obtožbe Mikaele Shiffrin.

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je odgovornost za poraz na veleslalomu za svetovni pokal v Jasni, kjer je s prvega mesta v finalu nazadovala na tretje, delno pripisala organizatorjem, ki naj bi z namernim zavlačevanjem finalnega nastopa zmotili njeno koncentracijo.

Tekmo je na koncu dobila domačinka Petra Vlhova, ki si je s tem pripravila lepo izhodišče za napad na veliki kristalni globus.

mikaela shiffrin Šikaniranje Šport Shiffrinova ostro napadla Slovake: "Več kot očitno je, kaj so mi naredili"

Na obtožbe ameriške šampionke o "očitnem in neprofesionalnem" šikaniranju se je odzval tehnični delegat na tekmi Bohumir Zeman. Ta je v odgovoru Shiffrinovi zapisal, da je bila prekinitev stvar dogovora pestre druščine mednarodnih strokovnjakov, ki so bili v tem pogledu popolnoma nepristranski.

"Po ogledu posnetkov se kot tehnični delegat počutim dolžnega, da komentiram dogodke na veleslalomu v Jasni. Popravilo polomljenih vrat pred nastopom Shiffrinove je opravil hrvaški tehnik. Odločitev o menjavi vrat je sprejel poljskih tehnični delegat, ki je bil zadolžen za tisti odsek proge. Odločitev je bila potrjena s strani italijanskega direktorja svetovnega pokala. O prekinitvi je bil nato obveščen štarter, ki je bil Slovak. Žal je morala Shiffrinova počakati, kar je za tekmovalce neprijetno, a nekaj povsem običajnega," je sporočil tehnični delegat.

Veleslalom, Jasna Veleslalom (ž) Šport Kar tri Slovenke v prvi petnajsterici, Vlhova se maščevala Shiffrinovi

V nadaljevanju zapisa je poudaril, da nadzornik tekme nikoli ne prihaja iz države gostiteljice, za nameček pa odločitve sprejema ob soglasju drugih mednarodnih strokovnjakov.

Dodal je, da ga žalostijo navedbe o teorijah zarote na sicer "zelo dobro organizirani tekmi", Shiffrinovi pa ob tem sporočil: "Zavračam teorijo, da so z zavlačevanjem želeli pomagati Vlhovi. Shiffrinova je na Slovaškem zelo priljubljena."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice