Tekli smo s Špelo Grošelj

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Mitja Robar na Jesenicah igra od jeseni 2006 in bo tako vsaj še dve leti.
Na tisoče pripadnic nežnejšega spola bo soboto izkoristilo za DM tek. Ekipa zurnala24.si je preverila, v kakšni formi je pevka Špela Grošelj: "Samo da mi muzika med tekom 'šopa na polno'. V tem ritmu tečem."
Oglej si celoten članek

Galerija in video iz Tivolija, kjer smo se potili s Špelo Grošelj.

Tek, kolesarjenje in orbitrek so športne dejavnosti pevke Špele Grošelj. Oktobra se na Ljubljanskem maratonu kani preizkusiti na 21 kilometrov, izziv prihodnosti pa ji predstavlja maraton. "Tečem v obdobju pred Ljubljanskim maratonom, nato marca znova začnem in tečem do 'hude' vročine. Čez poletje si vzamem premor, ker se mi zdi bolje, da se ne bi naveličala, saj tečem skoraj vsak dan. Na začetku sem veliko več tekla zunaj. V zadnjem času sem se navadila na tekača (v fitnesu, op. a.), kjer merim tudi minutažo in pulz. Pozimi sem veliko v fitnesu, čeprav sem manj motivirana – zimsko spanje pač," se namuzne Špela.

"Počutje je pogojeno s športnim udejstvovanjem. Ne govorijo zastonj, da je to dobro za duha in telo. Ampak na začetku se je težko zmotivirati. Prvi trije tedni po zimskem spanju ali mrtvi sezoni so zame velika muka, moram se prav 'brcati'. Po nekaj tednih postane šport rutina, brez katere si ne predstavljaš več življenja," nadaljuje plavolasa pevka, s katero smo trenirali v Tivoliju ob pomoči Zavoda Tivoli.

Sicer pa so mnogi v zadnjem času dvignili obrvi ob novici, kako drastično je mnenje o teži Grošljeve v le štirih mesecih spremenila njena tehtnica: "Brez prave prehrane mi tudi šport ne bi pomagal. Trenerji zagovarjajo teorijo, da je 70 odstotkov odvisno od hrane, 30 od športa. V svoje prehranjevanje sem vključila štiri obroke prehranskih nadomestil, ki sem jih kombinirala z dvema 'svojima' obrokoma. Poleg tega sem bila pridna in 'športala'. Temu sem posvetila štiri mesece. Moj cilj je bil izgubiti 15, 16 kilogramov. Priznam, da je trpelo tudi moje družabno življenje. Še večji izziv mi je obdržati takšno raven in telo preoblikovati do te mere, da še znižam nekaj odstotkov telesne maščobe in pridobim še nekaj mišične mase. Všeč mi je športna, natrenirana postava ženske."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.