Šport
25 ogledov

Tekli smo s Špelo Grošelj

1/26
Žurnal24 main
Na tisoče pripadnic nežnejšega spola bo soboto izkoristilo za DM tek. Ekipa zurnala24.si je preverila, v kakšni formi je pevka Špela Grošelj: "Samo da mi muzika med tekom 'šopa na polno'. V tem ritmu tečem."

Galerija in video iz Tivolija, kjer smo se potili s Špelo Grošelj.

Tek, kolesarjenje in orbitrek so športne dejavnosti pevke Špele Grošelj. Oktobra se na Ljubljanskem maratonu kani preizkusiti na 21 kilometrov, izziv prihodnosti pa ji predstavlja maraton. "Tečem v obdobju pred Ljubljanskim maratonom, nato marca znova začnem in tečem do 'hude' vročine. Čez poletje si vzamem premor, ker se mi zdi bolje, da se ne bi naveličala, saj tečem skoraj vsak dan. Na začetku sem veliko več tekla zunaj. V zadnjem času sem se navadila na tekača (v fitnesu, op. a.), kjer merim tudi minutažo in pulz. Pozimi sem veliko v fitnesu, čeprav sem manj motivirana – zimsko spanje pač," se namuzne Špela.

"Počutje je pogojeno s športnim udejstvovanjem. Ne govorijo zastonj, da je to dobro za duha in telo. Ampak na začetku se je težko zmotivirati. Prvi trije tedni po zimskem spanju ali mrtvi sezoni so zame velika muka, moram se prav 'brcati'. Po nekaj tednih postane šport rutina, brez katere si ne predstavljaš več življenja," nadaljuje plavolasa pevka, s katero smo trenirali v Tivoliju ob pomoči Zavoda Tivoli.

Sicer pa so mnogi v zadnjem času dvignili obrvi ob novici, kako drastično je mnenje o teži Grošljeve v le štirih mesecih spremenila njena tehtnica: "Brez prave prehrane mi tudi šport ne bi pomagal. Trenerji zagovarjajo teorijo, da je 70 odstotkov odvisno od hrane, 30 od športa. V svoje prehranjevanje sem vključila štiri obroke prehranskih nadomestil, ki sem jih kombinirala z dvema 'svojima' obrokoma. Poleg tega sem bila pridna in 'športala'. Temu sem posvetila štiri mesece. Moj cilj je bil izgubiti 15, 16 kilogramov. Priznam, da je trpelo tudi moje družabno življenje. Še večji izziv mi je obdržati takšno raven in telo preoblikovati do te mere, da še znižam nekaj odstotkov telesne maščobe in pridobim še nekaj mišične mase. Všeč mi je športna, natrenirana postava ženske."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.