Tekmo zmotil "velikoalbanski" dron

Nogometno tekmo v Makedoniji je nekdo izrabil za politično provokacijo.
Oglej si celoten članek

Mnogi se najbrž še spomnite famozne tekme oktobra 2014 v Beogradu, ko je bilo srečanje med Srbijo in Albanijo v okviru kvalifikacij za Euro 2016 prekinjeno, potem ko je nad stadion priletel dron z "velikoalbansko" zastavo. Sporni politični simbol je takrat izzval ostre reakcije manjšega dela občinstva ter posledične nerede.

V nedeljo se je podobna provokacija zgodila na precej manj odmevni tekmi. V okviru elitne makedonske lige sta se v skopskem predelu Čair pomerila domači klub Shkupi in vodilni kolektiv v državi ter najverjetneje stari-novi prvak - njegov mestni tekmec Vardar.

Gostje so obračun pričakovano dobili (0:2) in utrdili prednost na vrhu lestvice, v medijih pa je bolj kot rezultat odmeval pojav zloglasne zastave, ki jo je z dronom na ogled očitno postavil eden od prebivalcev bližnjih blokov.

"Velikoalbanska" zastava je sporna zato, ker se v njeni podobi skriva obris "Velike Albanije", ki vključuje teritorije drugih držav kot so Srbija, Kosovo, Makedonija, Črna Gora, Grčija in celo Bolgarija.

Shkupi je sicer klub, za katerega večinoma navijajo Albanci v Skopju, medtem ko je Vardar eden najbolj tradicionalnih makedonskih klubov, z ekipami v številnih športnih panogah. 

Vsekakor dogodek ne bo prispeval k boljšim odnosom med različnimi narodnostnimi skupnostmi v Makedoniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:58 28. April 2017.

    samo poklejte v nedeljo na boljsem sejmu v Mariboru koliko siftarski kriminalcev je v Mariboru pa policija si neupa tja …

  • 16:19 25. April 2017.

    Aja pa sprehajalec nisem ti dal minus (ne vem zakaj ti jih šopajo), samo v vednost, jaz osebno imam rad …

  • 16:18 25. April 2017.

    Kaj pa tebi ni jasno, te ustaši so mene že rasno napadli ko sem bil v Zadru, pa EU ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.