Tenisačica se na pragu senzacije zrušila na tla ter pred ključno žogico obležala

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusinja Margarita Gasparian je bila na pragu velike senzacije.
Oglej si celoten članek

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina se je uvrstila v tretji krog Wimbledona, potem ko je njena nasprotnica, Rusinja Margarita Gasparian, v zaključku drugega niza predala dvoboj.

Svitolina, 8. na WTA lestvici, je sicer veljala za veliko favoritinjo proti komaj 62. igralki sveta, Gasparianovi, a je borbena Rusinja z odlično predstavo šokirala svojo nasprotnico ter dobila prvi niz s 7:5.

Foto: Epa Margarita Gasparian

Zelo napet je bil tudi drugi niz, kjer sta obe igralki prikazali nekaj fantastičnih točk, v samem zaključku pa je Ukrajinka le uspela odvzeti servis vztrajni Rusinji in je ob rezultatu 6:5 servirala za niz.

Prav pri set točki pa je prišlo do velike drame, saj si je Gasparianova grdo poškodovala nogo, se zrušila na tla ter zajokala. Svitolina in sodnica sta takoj pritekli na pomoč Rusinji, ki pa ni bila v stanju odigrati dvoboj do konca. Tako je še pred set žogico drugega niza predala dvoboj Svitolini, ki je športno na vse možne načine poizkušala potolažiti svojo nesrečno nasprotnico.

Foto: Epa Margarita Gasparian

Svitolina se je tako uvrstila v tretji krog Wimbledona, kjer bo favoritinja proti 32. igralki sveta, Grkinji Marii Sakkari, ki je danes z 2:0 odpravila Čehinjo Mario Bouzkovo.

Kakšna točka! Točka, ki je navdušila gledalce

Ni zdržala Zlom šampionke: "Mislim, da se bom zjokala."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.