Tisoč metrov zagotovljenih

Foto: Žurnal24 Trening ali doživetje, odvisno od dneva v tednu in družbe Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nastopilo je obdobje idealnih razmer za turni smuk z Jezerskega sedla. Seveda pa je treba spremljati vremensko napoved.
Oglej si celoten članek

Za to užitka polno turo, ki v vseh treh različicah ponuja več kot tisoč višinskih metrov vzpona in smučanja, lahko izberemo vzpon in smučanje prek Žrela – rdeča smer (letos je razen vstopnih petih metrov lahek, S3), mimo Vadinskega slapu in v območju lovske steze – zelena smer (50 metrov naklonine 45 stopinj) in najhitrejša možnost po Žlebu – modra smer (300 metrov, 40–45 stopinj). Velika količina snega omogoča, da turo presmučamo od avta nazaj do avta in tako zna biti vsaj do polovice aprila. Jezersko sedlo, Vadinski vrh ali Križ pod Koroško Rinko (slednji je najvišja točka začetka smučanja) dosežejo izrazitih dva tisoč metrov.

Tura je intenzivna in razgibana, saj zahtevnejši prehodi ob vseh treh različicah zahtevajo, da imamo s seboj dereze, cepin ... Tokrat sem imel poseben privilegij – z menoj je bila žena, na vrhu pa je bilo dovolj vetrovno, da še lažje povzema, za kaj gre – uživala je. Je pa to tudi moja "trening" tura. Pa tako lepo je srečati nekoga tam gor. Pridite, ne bo vam žal! O varnosti pa se morate odločiti sami, pravi Davo Karničar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.