Šport > Kolesarstvo
323 ogledov

Na Giru velik dan za slovenske navijače

Pogačar Epa
Nosilec rožnate majice Tadej Pogačar je napovedal, da si želi na prihajajočih dveh etapah uprizoriti šov za slovenske navijače.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je le še tri etape oddaljen od skupne zmage na dirki po Italiji. Petindvajsetletnika s Klanca pri Komendi najprej čaka etapa blizu Slovenije od Mortegliana do Sappade (157 km), ki pa bi lahko prinesla uspeh enemu od ubežnikov.

Teren je namreč ob koncu razgiban, a ne toliko zahteven in prestižen, da bi se v boj za etapno zmago vpletle ekipe najboljših kolesarjev.

Pogačar Dirka po Italiji Šport Šprinterji obračunali za zmago, Pogačar kot po planu

Pogačar je prav tako mnenja, da bi lahko današnji dan pripadel tistim, ki si bodo v začetku etape nabrali večjo prednost. "To je dobra etapa za pobeg. A pustimo se presenetiti, kdo bo jutri najbolj pritiskal na pedala od začetka in kako se bo etapa odvijala," je v Padovi dan prej dejal slovenski as.

Ta bo zadnje tri dni Gira začel s prednostjo 7:42 pred najbližjimi zasledovalci. Drugi v seštevku je Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe), tretji pa Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki zaostaja 8:04 minute.

Giulio Pellizzari Že pred petimi leti Šport Mladi Italijan pojasnil, zakaj je obiskal Pogačarja

Danes se bo karavana podala prek treh kategoriziranih vzponov. Vsi bodo na vrsti v zadnjih 60 km, a niti eden od teh ni med zahtevnejšimi. Najdaljši je zadnji na Cima Sappada (10,7 km/4,4 %), ki ga bodo kolesarji prečkali vsega šest kilometrov pred ciljem. Zahtevnih je zadnjih 2,8 km vzpona s povprečnim naklonom 8,5 %.

Na pot bo karavana krenila ob 13.10, ciljno črto pa bodo najboljši prečkali okoli štiri ure kasneje.

Devetnajsta in 20. etapa sicer potekata blizu Slovenije, zato je ob cestah pričakovati večje število slovenskih pristašev kolesarstva. Še posebej bo tako v soboto v etapi do Bassana del Grappe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.