Šport > Kolesarstvo
3794 ogledov

Mladi Italijan pojasnil, zakaj je obiskal Pogačarja

Giulio Pellizzari Profimedia
Mladi Italijan je že pred petimi leti spoznal Pogačarja, zdaj je delal uslugo bratu.

Dvajsetletni Giulio Pellizzari je moral ob koncu 16. etape priznati premoč slovenskemu kolesarskemu zvezdniku Tadeju Pogačarju. Mladi Italijan je kot drugi prečkal ciljno črto, nato pa hitro poiskal Slovenca. Ta mu je podaril očala in rožnato majico.

"Očala? Brat mi je poslal sporočilo, da naj najdem način za Pogačarjeva in tako sem ga obiskal v šotoru ter ga zaprosil zanje. Podaril mi je tudi majico.Tadeju želim le najboljše, je izjemen, je najboljši v zgodovini," je izjavil najmlajši kolesar na dirki.

Ta je imel sprva mešane občutke, ko se je Pogi v zadnjem kilometru pojavil za njim: "Ko sem ga videl, sem pomislil 'preklet pankrt,' že spet'... Ampak, saj je v redu."

Izkazalo se je, da to ni bilo prvo srečanje med Giuliom in Tadejem. Srečala sta se namreč že leta 2019, ko je Pellizzari pred dirko Strade Bianche uspel priti do fotografije s slovenskim asom. Slednji je takrat osvojil 30. mesto, kasneje je omenjeno dirko dobil dvakrat (2022, 2024).

"Mislil sem, da je Daniel Martinez blizu, zato sem poizkušal narediti razliko med mano in Martinezom," je svojo peto etapno zmago na letošnjem Giru opisal Pogačar.

"Pellizzari je prikazal odlično predstavo, bil je izjemno močan. Tudi sam si želim, da bo v tem tednu dobil kakšno etapo. Pokazal je velik talent, še zlasti, ker gre za tritedensko dirko. Mislim, da je izjemno nadarjen," je o pet let mlajšem tekmecu dejal Pogi.

Giulio Pellizzari | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice