Šport > Kolesarstvo
2501 ogledov

Kakšen šampion! Prosil ga je za očala, Pogačar pa je reagiral takole

Tadej Pogačar Zajem zaslona/X
Tadej Pogačar je takoj po koncu 16. etape, ki jo je dobil v velikem slogu, navdušil z velikodušno gesto in dokazal, da je velik šampion.

Že tako ali tako ima slovenski šampion Tadej Pogačar v Italiji ogromno privržencev, z novo čudovito gesto pa je zagotovo dobil še kakšnega navijača več. Ko ga je namreč drugouvrščeni v 16. etapi, 20-letni Italijan Giulio Pellizzari (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) po koncu etape prosil za spominek: sončna očala, mu je Pogačar le-ta brez pomisleka izročil, nato pa mu dejal, naj še malce počaka, slekel (premočeno) rožnato majico in jo izročil Italijanu. "Čudovita gesta," je pokomentiral eden od komentatorjev televizijskega prenosa. Več pa v spodnjem, vdelanem videoposnetku. 

Prav mladi Pellizzari je bil zadnja prepreka Pogačarju do pete etapne zmage na 16. etapi, ki je v karavani kolesarjev dvignila veliko prahu. Več o tem si lahko preberete tukaj

"Lahko rečem, da ga na tem Giru že občudujem, poslal mi je sliko iz leta 2019, ko sva bila še "majhna otroka". Ja, čudovit spomin z dirke Strade Bianche. Zdaj je tukaj, dobro dirka in mogoče bo v tem tednu še dobil etapo," je o Pellizzariju povedal v prvi izjavi za organizatorja. 

Več o dramatični 16. etapi, ki jo je z napadom v zadnjih dveh kilometrih suvereno dobil Pogačar, si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.