To bo najhitrejša ulična steza na svetu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vodstvi tekmovanj za veliko nagrado Savdske Arabije v Džedi in formula 1 sta razkrili načrte za najhitrejšo ulično preizkušnjo v koledarju sezone.
Oglej si celoten članek

Nočna preizkušnja za VN Savdske Arabije v Džedi je nova v koledarju F1, gre pa za drugo najdaljšo stezo v sezoni za VN Belgije v Spa Francorchampsu (7,003 km).

Gre za najhitrejšo od uličnih dirk v sezoni. Te bodo sicer potekale tudi v Monaku, Singapurju in Azerbajdžanu. Po prvih predvidevanjih bo povprečna hitrost okoli 250 km/h, najvišja pa okoli 330 km/h.

Fatalizem "Mercedes je ubil bistvo formule 1"

Dirko sicer spremljajo tudi številne kritike. Organizacija za človekove pravice Amnesty International je med drugim ostro kritizirala načrtovani dogodek. Z gostovanjem v F1 je tudi Savdska Arabija želela odvrniti pozornost od slabega stanja človekovih pravic v državi, so nedavno zapisali pri tej organizaciji.

Savdska Arabija bo gostila predzadnjo, 22. dirko sezone. Na sporedu bo 5. decembra na 6,175 km dolgi stezi s 27 ovinki.

Savdska Arabija bo prvič gostila elito dirkaškega športa. V sezoni le te je načrtovanih rekordnih 23 dirk. Začela se bo 28. marca z VN Bahrajna, končala pa 12. decembra z VN Abu Dabija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.